ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ των Μακεδονικών οργανώσεων από την Ελλάδα

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 

 

Προς τα Μ.Μ.Ε., ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

ΜΕΤΑΔΟΣΗ -ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-06-2010 –ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

των  Μακεδονικών  οργανώσεων από την Ελλάδα

και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου


Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για νέα συζητούμενη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων ως  « Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», οι απανταχού της γης Μακεδόνες απαντούμε και καταγγέλλουμε τα παρακάτω :

  1. Η συνεχιζόμενη εμμονή των Σκοπίων στην ανυπόστατη και πλαστή ιδεολογία  του « Μακεδονισμού» και οι διευρυνόμενες διεκδικήσεις και προκλήσεις τους στο εθνικό και ιστορικό πεδίο , δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για «καλόπιστο» (δηλαδή αφελή) συμβιβασμό του Ελληνισμού, στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό (Βόρεια Μακεδονία – Μακεδονία του Βαρδάρη). Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια λύση θα χρησιμοποιηθεί ως νομιμοποίηση και εφαλτήριο για σταδιακή διολίσθηση  στους πάγιους διακηρυγμένους στόχους του επιθετικού «αλυτρωτισμού» της γνωστής προπαγάνδας των Σκοπίων για Μακεδονικό Έθνος , διαμελισμένη Μακεδονία κ.λ.π. που μόνο αστάθεια και αντιπαλότητες  θα προκαλέσει στα Βαλκάνια .
  2. Οι ονομασίες Μακεδονία – Μακεδόνες – Μακεδονικός , αποτελούν αναμφίβολα πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας και είναι αδιαπραγμάτευτα και αναπαλλοτρίωτα στοιχεία της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και της πολιτιστικής μας αυτοδιάθεσης, εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Αυτό αποδεικνύεται και από επιστολή – δήλωση 356 διακεκριμένων ιστορικών ξένων και ελλήνων προς τον Πρόεδρο Ομπάμα.  Καμιά κυβερνητική εξουσία δεν έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει αυτήν την κληρονομιά των ελλήνων, χωρίς να  ρωτήσει άμεσα τον Ελληνικό λαό ή αγνοώντας τις αταλάντευτες πεποιθήσεις των Μακεδόνων Ελλήνων.
  3. Οι Μακεδονικές οργανώσεις απευθύνουμε κάλεσμα ευθύνης και συναγερμού προς κάθε Έλληνα , στην Ελλάδα και την διασπορά , για την σωτηρία της Μακεδονίας. Γνωρίζοντας ότι , μετά από  μια απευκταία εθνική ταπείνωση και απώλεια στο θέμα της Μακεδονικής κληρονομιάς  μας, ακολουθούν ορατοί κίνδυνοι για την εθνική μας ακεραιότητα στη Μακεδονία, στη Δ. Θράκη και το Αιγαίο. Η οικονομική  κρίση καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνα και πιθανά τέτοια ενδεχόμενα. Ταυτόχρονα ο μακεδονικός μας πολιτισμός δίνει διεθνώς μοναδική ταυτότητα και ποιότητα στον τουρισμό μας ενώ η προέλευση Μακεδονία έχει συνδεθεί με εκατοντάδες εταιρείες και προϊόντα μας .
  4. Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων, άμεσα, να υιοθετήσει ψήφισμα στο οποίο θα διακηρύσσεται η αυτονόητη αλήθεια ότι η Μακεδονική ταυτότητα, πολιτιστικά, εθνικά και ιστορικά, ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνισμό και είναι διαχρονικά ταυτισμένη μαζί του.
  5. Απευθύνουμε έντονη έκκληση στην Κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες, να μην αγνοήσουν την συντριπτική πλειοψηφία που καταδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις στην κοινή γνώμη για μη παραχώρηση του Μακεδονικού ονόματος, με οποιαδήποτε μορφή. Ας μην προσθέσουν στη τρέχουσα οικονομική δυσπραγία των Ελλήνων πολιτών και ένα, ακόμη τραύμα, τη φορά αυτή στην εθνική τους συνείδηση και υπερηφάνεια .ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

(Εκπροσωπούσα  150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις )


1. Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θες/νίκης ,Θεόδωρος Δαρδαβέσης ,2310220700

2. Σωματείο «Παναγία Σουμελά», Γεώργιος Τανιμανίδης ,6944724646

3. Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, 6977410432

4. Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, 6977201384

5. Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης , Δημήτριος Γάκης, 2310211700

6. «Ομάδα 21» Μακεδονίας –Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, 6944328901

7. Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς»,Μιχαήλ Λιάκος, 6932906767

8. Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, Νίνα  Γκατζούλη

Θεσσαλονίκη 17-06-2010

Related posts:

Comments