Δεκάδες συλλήψεις στην ΠΓΔΜ για αρχαιοκαπηλία

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, σε ευρεία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες, συνέλαβε 48 άτομα με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας.

Όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν αρχαία νομίσματα, αντικείμενα κεραμικής από διάφορες αρχαιολογικές περιόδους, μέχρι και αγάλματα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε σε διάφορα σημεία της χώρας, κυρίως στο νότιο τμήμα, όπου υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι και γίνονται λαθρανασκαφές.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι μέλη δημοτικών συμβουλίων, τοπικοί επιχειρηματίες και αστυνομικοί, οι οποίοι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων.

Αρκετές φορές έχουν υπάρξει δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο για εκτεταμένες λαθρανασκαφές, κυρίως στο νότιο τμήμα της ΠΓΔΜ, και για την ύπαρξη οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης αρχαιοτήτων.

Τα ευρήματα των λαθρανασκαφών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διοχετεύονταν σε αρχαιοκάπηλους στο εξωτερικό, κυρίως στην Ιταλία, την Αυστρία και την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231049941#ixzz0rr2D6mjJ

Related posts:

Comments