Στα Σκόπια έχουν δικαίωμα ψήφου και 150,000 Νεκροί!!

Πέρυσι είχε κάνει τον γύρο του κόσμου μια εξωφρενική αποκάλυψη ξένων Παρατηρητών στις Προεδρικές και Τοπικές Εκλογές στην ΠΓΔΜ.  Σε σύνολο 2 εκατομμυρίων ανθρώπων στα Σκόπια, ψήφιζουν… 1.8 εκατομμύρια άτομα!!! Την ίδια στιγμή είχε αποκαλυφθεί πως στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία ψηφίζαν 300,000 άτομα, χωρίς να ξέρει κανείς με βεβαιότητα απο που προέρχονται!!!

Φέτος, ένα κομμάτι του παζλ μοιάζει να ξεδιαλύνεται. Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του Helsinki Committee για το έτος 2009, η οποία δημοσιεύτηκε για τα Σκόπια , η εκλογική λίστα στα Σκόπια περιλαμβάνει και… 150,000 άτομα που έχουν πεθάνει!! Παράλληλα στην γειτονική χώρα παρατηρήθηκε οπισθοδρόμηση στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και στην Συγκέντρωση Εξουσίας.

Όπως τόνισε ο Χρίστο Ιβανόφσκι, μέλος του Helsinki Committee σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου, παρατηρείται ένα αρκετά “περίεργο” φαινόμενο από τις πρώτες εκλογές του 2008, το οποίο αποτελεί μία σοβαρή απειλή για τα βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το φαινόμενο έχει να κάνει με την Συγκέντρωση Εξουσίας , κυρίως στην κυβερνητική δομή  και στον κυβερνητικό Συνασπισμό.

Η Helsinki Committee για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε παρατηρήσεις σχετικά με την Λίστα του Εκλογικού Καταλόγου, στην οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, περιλαμβάνονται όπως αναφέραμε και 150,000 νεκροί.

Τέλος η έκθεση για το 2009 κάνει λόγο ό,τι ο Εθνοτικός διαχωρισμός στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, κυρίως μεταξύ Αλβανών και Σλάβων, έχει ενταθεί ξανά.

Related posts:

Comments