Καλάς: “Oι Περισσότεροι απο εμάς έχουν Ελληνικές Ρίζες”

 

2614320597 Καλάς: Oι Περισσότεροι απο εμάς έχουν Ελληνικές Ρίζες

Γυναίκα από την Φυλή των Καλάς. Και οι ίδιοι παραδέχονται τις Ελληνικές τους ρίζες. (ATIQ-UR-REHMAN / Gulf News)

Δεν χάνουν ευκαιρία οι Καλάς να τονίσουν τις Ελληνικές ρίζες τους ακόμα και σήμερα.  “Κάποια από τα έθιμα μας, τις ιεροτελεστίες και παραδόσεις μας μοιάζουν με τις αντίστοιχες των Ελλήνων και αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ό,τι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε Ελληνικής καταγωγής“, δηλώνει ο  Ρεχμάτ Ντιν, δάσκαλος στο επάγγελμα, στο πρόσφατο αφιέρωμα του GulfNews στην φυλή των Καλάς. Ο Ρεχμάτ πρόσθεσε ό,τι στρατιώτες του Μέγα Αλέξανδρου ήρθαν στην περιοχή από το Νουριστάν, στο σημερινό Αφγανιστάν.

Η 25χρονη Ντουρντάνα, μια γυναίκα με μεγάλα Γαλανά μάτια, είναι πολύ γνωστή στην Κοινότητα των Καλάς. Έχει επισκεφτεί και την Αθήνα σε ένα ταξίδι που διοργάνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση. Επιμένει ό,τι οι πρόγονοι της Φυλής ήταν από την Ελλάδα.

Πήγα στην Ελλάδα και τα τεστ DNA που κάναμε έδειξαν ομοιότητες  με τα δικά τους. Οι περισσότεροι από την κοινότητα μας επίσης πιστεύουν ότι κάποιοι στρατιώτες του Μέγα Αλέξανδρου έμειναν πίσω και εγκαταστάθηκαν στο Τσιτράλ.“, τόνισε η Ντουρντάνα που έχει εργαστεί επίσης σαν βοηθός στο τοπικό μουσείο.

Ο Χαν προσθέτει¨, “Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανό τον μοναδικό μας Πολιτισμό μια και απειλούμαστε με αφανισμό εάν οι δικοί μας συνεχίσουν να ασπάζονται το Ισλάμ.” Τα μέλη της φυλής των Καλάς νιώθουν να απειλούνται από τον έξω κόσμο, καθώς ο αριθμός τους μειώνεται κάθε μέρα. Αρκετοί Καλάς ασπάζονται το Ισλάμ και την επίδραση άλλων πολιτισμών. Σύμφωνα με τους Καλάς, όσο περισσότερο μορφώνονται τα μέλη τους, τόσο δείχνουν μεγαλύτερη απροθυμία να συνεχίσουν τις πρωτόγονες παραδόσεις και ιεροτελεστίες τους.


Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Σκόπια: « Ο πολιτισμός ξεκίνησε από εμάς και η Θεσσαλονίκη είναι δική μας»
  2. Κλεμμένες ελληνικές εικόνες στο κέντρο του Λονδίνου
  3. Λογισμικό αναγνωρίζει το γραφικό χαρακτήρα σε λίθινες ελληνικές επιγραφές
  4. Νέες φωτογραφίες απο την πρεσβεία – βάση των Αμερικανών στα Σκόπια!
  5. Συλλογή υπογραφών – Αίτημα για ανάκληση της απόφασης αναστολής του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις ελληνικές διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού
Comments