Νάουσα Ημαθίας – Παγκόσμια προβολή από το BBC της Σχολής Αριστοτέλους
21 Ιουλίου 2010 (08:36 UTC+2)
Συνεργείο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC επισκέφθηκε χθες τον αρχαιολογικό χώρο και το Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους, στη Νάουσα Ημαθίας, όπου πραγματοποίησε γυρίσματα για την ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι κόσμοι».
Το συνεργείο, με επικεφαλής τον ιστορικό-αρχαιολόγο Ρίτσαρντ Μάιλς, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καραμπατζός επεσήμανε την οικουμενική σημασία του μνημείου, όπου συνυπήρξαν ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος, δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου (συνεδριακό κέντρο, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.). Ευχαρίστησε τον κ. Μάιλς και τους συντελεστές της παραγωγής για τη συνεργασία τους να εντάξουν το «σπουδαίο μνημείο» στο ντοκιμαντέρ, συμβάλλοντας στην «παγκόσμια» προβολή του. Επίσης, γυρίσματα έγιναν και στους αρχαιολογικούς χώρους του Θεάτρου της Μίεζας και στους Μακεδονικούς τάφους.
Το ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι κόσμοι», το οποίο αποτελείται από έξι μέρη, αναφέρεται στους αρχαίους πολιτισμούς από τη Μεσοποταμία μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και θα μεταδοθεί από το διεθνές δίκτυο του BBC, το 2011.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=10855
Related posts:
Latest posts by History (see all)
- ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΣ (ή περί της Μακεδονικής διαλέκτου) - October 22, 2012
- Γεράσιμος Ραφτόπουλος : Δεκανέας ετών 12 - October 18, 2012
- Ελληνική επιγραφή από την Λαοδίκεια - October 17, 2012
RECENT COMMENTS