Νάουσα Ημαθίας – Παγκόσμια προβολή από το BBC της Σχολής Αριστοτέλους

 

21 Ιουλίου 2010 (08:36 UTC+2)

 84ac8ea41d182a01d461a7a3e6b48e9a Νάουσα Ημαθίας   Παγκόσμια προβολή από το BBC της Σχολής Αριστοτέλους


Συνεργείο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC επισκέφθηκε χθες τον αρχαιολογικό χώρο και το Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους, στη Νάουσα Ημαθίας, όπου πραγματοποίησε γυρίσματα για την ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι κόσμοι».

 Το συνεργείο, με επικεφαλής τον ιστορικό-αρχαιολόγο Ρίτσαρντ Μάιλς, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καραμπατζός επεσήμανε την οικουμενική σημασία του μνημείου, όπου συνυπήρξαν ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος, δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου (συνεδριακό κέντρο, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.). Ευχαρίστησε τον κ. Μάιλς και τους συντελεστές της παραγωγής για τη συνεργασία τους να εντάξουν το «σπουδαίο μνημείο» στο ντοκιμαντέρ, συμβάλλοντας στην «παγκόσμια» προβολή του. Επίσης, γυρίσματα έγιναν και στους αρχαιολογικούς χώρους του Θεάτρου της Μίεζας και στους Μακεδονικούς τάφους.

Το ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι κόσμοι», το οποίο αποτελείται από έξι μέρη, αναφέρεται στους αρχαίους πολιτισμούς από τη Μεσοποταμία μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και θα μεταδοθεί από το διεθνές δίκτυο του BBC, το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=10855
Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. ΕΛΛΑΔΑ: Θα στείλουν λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας στον Έβρο;
  2. Ερώτηση από το Θ.Καράογλου για την εκδίωξη της Χαράς Νικολοπούλου από τον Έβρο
  3. Θεματικό πάρκο για την προβολή της ιστορίας του Μ. Αλεξάνδρου οραματίζεται ο δήμος Βέροιας
  4. Στο Δίον της Πιερίας σπάνια χαρακτικά από το μουσείο του Λούβρου
  5. Χαμός στα Σκόπια – Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες κατηγορούν ανοιχτά το Σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι Α1 για προβολή “Βουλγαρικής προπαγάνδας”
Comments