Άρρωστα μυαλά, άρρωστες Ιδέες


 

Συνέντευξη, του Δρ Milan Boskoski, Σκοπιανού Ιστορικού στην “Βέσερ”

Ο Samuel παρουσιάστηκε το 973 μ.Χ.  σε αυλή με την εικόνα του Μέγα Αλέξανδρου της Μακεδονίας;

 Με τον αδελφό του Ααρών πήγαν στο δικαστήριο του αυτοκράτορα της Γερμανίας να τον συγχαρούν για το Πάσχα και να ζητήσει την πολιτική υποστήριξη του.  Όπως αρμόζει σε έναν φιλοξενούμενο, πιθανώς πήρε κάτι ως δώρο , και το κράτος έκει επίσης ανταποκρίθηκε.  Συγκεκριμένα, στο μουσείο στο Würzburg διατηρείται μια κουρτίνα από μετάξι, η οποία παρουσιάζει orelskiot πτήση του Αλέξανδρου του Μακεδόνα.  Η αυλαία απεικονίζει δύο αετούς τους οποίους ο Αλέξανδρος (σύμβολο χριστιανικό) στο κεφάλι του μια χρυσή κορώνα τοποθετείται τρεις σταυρούς!  Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ένα δώρο προς τον γερμανό βασιλιά, αλλά θα μπορούσαμε να το φανταστούμε!

 

Πώς μπορείτε να απαντήσετε σε όσους ισχυρίζονται ότι ο Samuel δεν ήταν “Μακεδόνας” βασιλιάς; 

Μιλάνο: Πάντα πρέπει να βρείτε τα διαφορετικά κίνητρα για την κάθε άρνηση.  Όπως και σήμερα με το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το όνομα ΠΓΔΜ αντί για Μακεδονία έχουμε εισέλθει στο πλαίσιο του ΟΗΕ.  Και τότε η πολιτική επέμβαση ήταν στα χέρια τους. Είναι αλήθεια ότι ο τσάρος Σαμουήλ σε ταφόπετρα του 993, στη μνήμη των γονέων του και του αδελφού του Δαβίδ,  ονομάζεται “δούλος του Θεού».  Ένα άλλο ερώτημα είναι πώς και γιατί τα σύγχρονα Λατινικά και οι βυζαντινές πηγές πως ονομάζουν τον Samuel και τους ανθρώπους του.  Όμως, θεωρώντας ότι εκτός από την Βυζαντινή παράδοση της βασιλείας, υπήρχε αντίστοιχη μόνο στη Βουλγαρία περίπου το 971, είναι φυσιολογικό να διεκδικήσει ο Σαμουήλ  τον τίτλο του βασιλιά γιατί ήταν αναγνωρισμένος από το Βυζάντιο και σύγχρονες πηγές για να καλέσετε Δευτ. το όνομα του κράτους.  Από την εθνοτική άποψη, η οποία ήταν άνευ σημασίας κατά το Μεσαίωνα, η επιστήμη θεωρεί ότι είναι αρμενικής καταγωγής και ήταν ευγενής από την Macedonian sklavinija Berzitija.  Η σύγχρονη ιστοριογραφία, με εξαίρεση τη Βουλγαρία, δέχεται ότι ο Σαμουήλ σχημάτισε ένα νέο κράτος και την Αρχιεπισκοπή – Πρέσπας-Οχρίδας, το κέντρο της οποίας βρίσκεται στη Μακεδονία.  Άρα η Εκκλησία Πρεσπών και  Οχρίδας, καθώς και το κράτος του πρέπει να ονομάζεται Macedonian, και ο ίδιος ο Βασιλιάς Σαμουήλ Μακεδόνας, κλπ. Μια σύγχρονη πηγή τόνισε ότι ο Samuel αποφάνθηκε τομείς των Μακεδόνων (Leo διάκονος), άλλοι (Η ζωή του Αγίου Trifun) ότι “εδώ και πολύ καιρό ο Σαμουήλ ήταν στην εξέγερση εναντίον του Ρωμαίου αυτοκράτορα Βασίλειου … και κατά την εξέγερση  λεηλάτησαν την περιοχή ανάμεσα στην Βουλγαρία, την Μακεδονία και μερικές πόλεις της Δαλματίας, και σε τρίτο έγγραφο του 18ου αιώνα Τσάρου Σαμουήλ ονομάζεται “σλάβος βασιλιάς”.  Αλλά δεν έχει σημασία, για εμάς τους Μακεδόνες σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κατάσταση του Macedonian νομικής παράδοσης (Samuel) αυτοκρατορία μεσαιωνική, οι αντάρτες ζητούν Πέτρος και ο Γιώργος Δελεάνου Vojteh.  Επιπλέον, στην αναγέννηση-Ίλιντεν και την περίοδο postilindenskiot, οι Macedonian διανοούμενοι στις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός Macedonian κράτους, ο Τσάρος Σαμουήλ αναφέρεται ως Macedonian dozhivuvale βασιλιάς.  Να το θέσουμε απλά, η ιστορία θα πρέπει να ερμηνεύεται, να μην ακολουθήσει δουλικά τα γεγονότα. 

Στο νέο βιβλίο “τα Σκόπια και την περιοχή της οικογένειας στο Μεσαίωνα (από αιώνα VI XIV) για το θέμα της σλαβομακεδονικής γλώσσα, γράφουν ότι ο βασιλιάς, ποτέ και πουθενά δεν ονομάζεται Σέρβος βασιλιάς ή ο βασιλιάς των Σέρβων, ως συνήθως, σε μια περίοδο της βασιλείας του κάλεσε Volkasin τον πατέρα του καθώς και οι δύο ένα σχέδιο εκκλησία είχε την υποστήριξη του Βασιλείου της και της Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας.  Μπορείτε να τονίσω περισσότερα στοιχεία για αυτό; 

Μιλάνο: Σωστά. Δηλαδή, ο βασιλιάς Volkasin Δημήτρης (1365-1371), ιδρυτής της Μακεδονικής δυναστείας των Volkasin με  Κέντρο το Prilep, η πολιτική πίεση των Μακεδόνων ευγενών αυξάνεται για τον βασιλιά και sovladetel Σέρβος βασιλιάς Ούρος V (1355-1371). Προηγούμενα sovladetelstvoto (1365-1366) taktizira, το οποίο εκδίδεται χάρτες και τα κέρματα τα οποία μπορεί να διαπιστωθεί ότι σέβεται το sovladetelskiot καθεστώς. . Σύντομα αγνοούν τον Σέρβο βασιλιά, οι εργασίες για την ενίσχυση της εξουσίας του και την αντιπαράθεση μαζί του. Το φθινόπωρο του 1369 μετά τη νίκη των σερβικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο,ο βασιλιάς Volkasin αιχμαλωτίζει τον αυτοκράτορα. Ανεξάρτητη διακυβέρνηση ξεκινά με την επιβεβαίωση των διεθνών συμβάσεων (εμπορικά προνόμια dubrovchanite).  Dimitri στο χωριό.  Susica του δίνει ένα όμορφο πολυέλαιο χάλκινο (polielej), η οποία είναι μια σημαντική νέα κατάσταση: «Στο Χριστό ο Θεός blagoveren Volkasin Βασιλιάς” και ο γιος του Μάρκο έχουν δηλώσει sovladetel – ένα νεαρό βασιλιά.  Μετά το θάνατο του Volkasin κληρονόμησε το θρόνο ο βασιλιάς Mark, ο οποίος γρήγορα sovladetel του ανακοινώσει Andrejash αδελφό.  Ως διάδοχος της δυναστείας Volkasin, με πρωτεύουσά του το Πρίλεπ, και ο πατέρας του, η εκκλησία είχε την υποστήριξη για την αντιμετώπιση της Οχρίδας Αρχιεπισκοπής.  ο βασιλιάς Mark βασιλιάς  απεικονίζεται σε τοιχογραφίες και σε νομίσματα να υπογραφεί απλά: «Σε Χριστός blagoveren Θεός King Marco” ή “Στο Χριστό ο Θεός πιστός King Marko” αποστασιοποιεί ο ίδιος τον εαυτό του ως εκ τούτου από το σερβικό κράτος. sovladetel Andrejash του γραμμένο με το χάρτη στο βωμό του ναού των Αγίων. Andreja “River Πυρετός υπογράφεται ως νέος βασιλιάς (kralevikj Andreana”), και παρόμοια έχουν υπογραφεί και κερμάτων σε ευρώ.  Μια πλήρης ρήξη με το βασιλιά Mark Pec Πατριαρχείο και Nemanjikjkata δυναστεία, σε αντίθεση με τη σταδιακή ανεξαρτησία του πατέρα, najilustrativno του τονίζεται από επισκόπους του και την έλλειψη του συγκροτήματος εκκλησίας-κράτους στο Pec το 1375, την εκλογή της νέας σερβικής Πατριάρχη.

 Δηλώνουμε ότι οι μινιατούρες που διαπιστώθηκε κατά το χειρόγραφο του Ιωάννη Σκυλίτζη ιστορικός (11 ή 12 ο αιώνα) που παρουσιάζουν το μόνο αυθεντικό εικόνα του Τσάρου Σαμουήλ.  Μπορείτε να μας εξηγήσετε περισσότερο γι ‘αυτό; 
Μιλάνο: Αρκετά από ατύχημα κατά την προετοιμασία της μονογραφίας Μεγάλης Macedonian Μεσαίωνα, η λεγόμενη  Μαδρίτη χειρόγραφο της ιστορίας της ilustriranata Ιωάννη Σκυλίτζη με τίτλο μινιατούρα “είπε ο Samuel πάντρεψε την κόρη του Ashot κρατείται” Ανακάλυψα το χαρακτήρα του Samuel βασιλιά.  Η μικρογραφία που απεικονίζει την πράξη του γάμου στην εκκλησία των Αγίων. Αχιλλέα στην Πρέσπα, ένα γεγονός που συνέβη κατά το έτος 998. Παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος-Πατριάρχη Φίλιππος παντρεύτηκε όπως νεόνυμφους – και Miroslava Ashot και βασιλικής οικογένειας.  Η ομάδα των ανδρών που θα παρακολουθήσουν την πράξη παρουσιάζεται στον αυτοκράτορα Σαμουήλ ανάπτυξη, και η επιγραφή πάνω από το κεφάλι του για να ανακαλύψει ότι είναι Σαμουήλ.  Τον βλέπουμε ως έναν ψηλό άντρα με ξανθά μαλλιά και γενειάδα τακτοποιημένη, και στο πρόσωπό του, διαβάστε μια έκφραση της αποφασιστικότητας και χωρίς συμβιβασμούς. Σύμφωνα με τη βυζαντινή θέση σχετικά με την αναγνώριση του βασιλικού τίτλου του, ο Samuel δεν παρουσιάζεται με ένα βασιλικό στέμμα, αλλά με ένα εορταστικό κόκκινο καπέλο ευγενή. Το αυτοκρατορικό στέμμα Samuel παρουσιάζεται σε μικρογραφία από τα Σκόπια, εκτός από το βυζαντινό συμμετείχε ουγγρικό στρατό υπό την ηγεσία του βασιλιά Στεφάνου.  Το ιστορικό υπόβαθρο της παρούσας μινιατούρα είναι η λύση του γάμου του  Radomir με μια ουγγρική πριγκίπισσα επειδή βυζαντινο-ουγγρικές σύγκλιση των Macedonian βασιλική δικαστήριο αντέδρασε αποβολή της, αν και ήταν έγκυος.  Lovenskiot μετάφραση του Χρονικού Manasseh του 14ου αιώνα, όταν το Βυζάντιο αποδυνάμωσε το θέμα δεν ήταν ήδη δημοφιλής.  Θα ήθελα να τονίσω ότι βρήκα μια άλλη εικόνα του Σαμουήλ και ο γιος του Γαβριήλ Ράντομιρ. Δηλαδή, μια ουγγρική μικρογραφία από τον 14ο αιώνα.  Παρουσιάζει ιστορικό γεγονός του 1002 / 3, η μάχη του Βαρδάρη Σκοπίων, εκτός από το βυζαντινό συμμετείχε ουγγρικό στρατό υπό την ηγεσία του βασιλιά Στεφάνου.

Στην παλιά έγγραφα είναι γραμμένο: «Κατά την πολιορκία της Θεσσαλονίκης σλαβικών 586 δ.,« Όσοι ήταν σε αριθμό opsaduvaa επίπεδου άμμου »από την άποψη της« συλλογή … και τους Μακεδόνες και Θεσσαλούς Ahajci », όπως γράφει ο συγγραφέας Θαύματα του Αγίου.  Δημήτριος της Θεσσαλονίκης.  Πώς εξηγείτε αυτή τη φράση του 586;

Μιλάνο: Η πληροφορία αυτή καθώς και πολλές άλλες najilustrativno επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες έχουν επιζήσει την περίοδο της ρωμαϊκής κυριαρχίας. Μακεδονία ως ρωμαϊκή επαρχία υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλάζοντας τα όριά της. Ενώ η κατάσταση που απωλέσθηκε σοφά σημειωθεί  Παπάζογλου, Μακεδόνες διατήρησε τη γλώσσα τους, το οποίο εισήχθη Macedonian εποχή του, μετρώντας τα χρόνια για να διατηρήσει τη μοναδικότητά του.  Αντίθετα με τις πεποιθήσεις του 19ου και του μισού του 20ού αιώνα, ότι οι Μακεδόνες vklopuvanjeto στο romanizirale ρωμαϊκή αυτοκρατορία τέτοιων διατριβές στη σύγχρονη επιστήμη είναι αμφισβητήσιμα απορρίπτεται.  Μεταξύ των άλλων, και αυτό και πολλά άλλα στοιχεία από τη μεσαιωνική πηγές, επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες με επιτυχία prebrodile αποικισμό Σλάβων και επηρεάζεται θετικά τη δημιουργία ενός Macedonian εθνικής συνείδησης. 
Πριν από την επιστημονική κοινότητα έχουν παραδοθεί και το έργο του Αγίου Κλήμεντος.  Μπορείτε να μας αναφέρετε μερικές σπάνια δημοσιεύονται ή σχετικά άγνωστος περιέργεια της ζωής και του έργου του; 
Μιλάνο: Η συμβολή μου στην επιστημονική προσθήκη Κλήμης εκείνων που έχουν ήδη γνωστά τα στοιχεία τους, το Βυζαντινό συγγραφέα (Ιωάννη Σκυλίτζη) να επιβεβαιώσει την παρουσία της στο όνομα της Macedonian βασιλικής οικογένειας.  Συγκεκριμένα, το έκτο γιο του 12ου  παιδιά του βασιλιά Macedonian Vladislav λεγόταν Τζον Clement. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η λατρεία του Αγίου Κλήμεντος έγινε σεβαστή ιδιαίτερα το Macedonian βασιλική δικαστήριο και είναι ένα σημαντικό επιχείρημα για kanonizacijata του Αγίου Κλήμεντος στις αρχές του 11ου век. αιώνα. Οχι μόνο αυτό, μεταξύ άλλων, το γεγονός αυτό μπορεί να εξηγήσει τους λόγους και το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση του προέδρου από την εκκλησία στην Οχρίδα και Πρέσπα άνοδος της ως προστάτης του Πατριαρχείου.

Αρκετά χρόνια πριν, εσείς δήλωσε: «το συμπέρασμα ότι θα περιλαμβάνει« Σλαβο-Μακεδόνων ότι σήμερα ως Μακεδόνες των σλαβικών γλωσσών έχει πλήρως το δικαίωμα της ιστορικής κληρονομιάς της αρχαίας Μακεδονίας και της Macedonian ιστορία και ότι θα πρέπει να εξεταστεί σε συνέχεια και etnogenezata συμβίωση των αρχαίων Μακεδόνων και των Σλάβων. Σταδιακά, κατά τον Μεσαίωνα ώθησε το όνομα Μακεδονία και Μακεδόνες για τους ανθρώπους. Πώς doobjasnuvate αυτή τη θέση; Μιλάνο: Όπως με όλα τα έθνη και οι Μακεδόνες επί αιώνες έχουν επηρεαστεί από διάφορα έθνη και πολιτισμούς ήρθαν σε επαφή με τους Μακεδόνες.  Αλλά καταλαβαίνω, ο Αλέξανδρος το τρίτο Macedonian αυτοκρατορία που δημιούργησε μια θετική επίδραση στην προώθηση του εμπορικού σήματος Μακεδονίας – Σλαβομακεδονικά.  Down Ρωμαίων αυτοκρατόρων μιμήθηκαν το χαρακτήρα και το έργο που δημιούργησε – μια ενιαία καθολική αυτοκρατορία. Κατά την περίοδο του πρώιμου χριστιανισμού, όταν σκέφτηκε ότι ένα πρόσωπο να είναι σεβαστή, ως δημιουργός της ενιαίας οικουμένη, μεταξύ των προσώπων που ήρθαν να τους σέβονται, υπήρχε μια πρόταση που θα του Αλέξανδρου του Μακεδόνα. Για να κατανοήσουμε τους Σλάβους που ήρθαν από πίσω από το «Καρπάθια», που έφερε το όνομα Μακεδονία ή Μακεδόνες. Τους ή βρήκαν το ίδιο.  Πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά των Μακεδόνων του Αλεξάνδρου, χάρη ΙΙΙ αφήσει μια μόνιμη και ανεξίτηλη σφραγίδα στον παγκόσμιο πολιτισμό.  Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι Μακεδόνες είχαν διαμετρικά διαφορετικές εθνοτικές και γλωσσικές και πολιτιστικές ορόσημο των Ελλήνων, ή αν θέλετε τους Έλληνες.  Δυνάμει του Αλεξάνδρου η δημιουργία μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας που έχει ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό να αποδεχθεί και να θέσει σε πρώτο πλάνο.  Όπως έχουμε ήδη πει ότι η αρχαία κληρονομιά της Macedonian περαιτέρω  περιστάσεις ανήκει σε εμάς, κυρίως επειδή το σήμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων, και τότε ο πολιτισμός bashtina κόσμο ως καθολική παροχή. Με την εθνική αλλαγές που έχουν επέλθει στην έκτη и 7. και ο έβδομος αιώνα με την άφιξη των φυσικών αυτοχθόνων Σλάβων (Μακεδόνες), ως έναν πληθυσμό με ένα υψηλότερο επίπεδο του πολιτισμού (κυρίως ο Χριστιανισμός) επηρεάζεται θετικά τους ξένους, βάρβαροι. Θα πρέπει να υπομνησθεί ότι το λιοντάρι ήταν η Σλαβική εποικισμού στη Θεσσαλονίκη Πόλο, επειδή η έλξη που ασκεί η πλούσια Θεσσαλονίκης.  Slavyanizatsiyata άλλα μέρη της Μακεδονίας λαμβάνει χώρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με διαφορετικούς ρυθμούς.  Επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανά τον κόσμο και εδώ υπήρξε σταδιακή συμβίωση μεταξύ των Μακεδόνων (παλιό – λιγότερο) και νέους – Σλοβενία (-pomnogubrojni).  Σταδιακά, μέσα από το Μεσαίωνα το όνομα Μακεδονία για τους Μακεδόνες και τη preovladalo έθνους.  Η ίδια διαδικασία συνέβη με τη γλώσσα.  Γλώσσα με βάση το όνομα σλαβικό και να τροποποιήσετε σταδιακά το Macedonian σλαβική με το επιχείρημα ότι αυτό που σπούδασε και είναι γνωστή σήμερα στον κόσμο.  Ένα άλλο είναι το ζήτημα της συνείδησης, αν εμείς ή οι αρχαίοι Μακεδόνες σλαβική.  Είναι θέμα του πολιτισμού ή της ατομικής συνείδησης, στην οποία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ή να θεωρηθούν πιθανά. Υπό την έννοια αυτή ένα παράδειγμα: Samuel 973 με τον αδελφό του Ααρών πήγε στο δικαστήριο του αυτοκράτορα της Γερμανίας να τον συγχαρώ για το Πάσχα και να ζητήσει την πολιτική υποστήριξη.  Όπως αρμόζει σε έναν φιλοξενούμενο, πιθανώς ως δώρο πήρε κάτι, και το κράτος έχει επίσης ανταποκρίθηκε. Συγκεκριμένα, στο μουσείο στο Würzburg κράτησε μεταξοτυπίας που παρουσιάζεται orelskiot πτήση του Αλέξανδρου του Μακεδόνα.  Η αυλαία παρουσιάζεται οποίου τα δύο Orla Αλέξανδρος (Χριστιανοδημοκράτες σύμβολο) στο κεφάλι του μια χρυσή κορώνα τοποθετείται τρεις σταυρούς!  Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ένα δώρο προς τη γερμανική βασιλιά, αλλά θα μπορούσε να φανταστεί!

 

 http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.vecer.com.mk%2Fdefault.asp%3FItemID%3D5D8AA283608AD249B8F2117C9ED68D6C&sl=mk&tl=el

Ζητούμε Συγνώμη για την μη-ακριβή μετάφραση του  αρχικού Σλαβικού κειμένου. Θα περιοριστούμε στην μετάφραση που παρέχει το Online Translator της Google.

Comments