1946 - Oι Σκοπιανοί της Διασποράς απαιτούν επίσημα από τον ΟΗΕ την “Ένωση” όλων των κομματιών της Μακεδονίας

Το 1946, όταν οι Σκοπιανοί απροκάλυπτα διαφήμιζαν τις αληθινές τους επιδιώξεις, Σκοπιανοί της διασποράς στέλνουν επιστολή στον ΟΗΕ όπου απαιτούν να “ενωθούν” όλα τα κομμάτια της Μακεδονίας (υπονοώντας φυσικά την Ελληνική Μακεδονία και την λεγόμενη “Μακεδονία του Πιρίν” στην Βουλγαρία) σε “ένα ‘ελεύθερο’ και ‘ανεξάρτητο’ Μακεδονικό κράτος μέσα στην Ομοσπονδία της τότε Γιουγκοσλαβίας“!!!

Η επιστολή των Σκοπιανών όπως δημοσιεύτηκε στην “Makedonska Iskra” της Αυστραλίας το 1946, καθώς και η απάντηση από τον Γ. Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ντοκουμέντο 1

Η επστολή και η απάντηση Μεγενθυμένες.

Ντοκουμέντο 2

Παρατήρηση: όπως φαίνεται για μιά ακόμα φορά, οι Σκοπιανοί της διασποράς θεωρούσαν και ονόμαζαν εαυτούς ως Σλαβομακεδόνες και όχι σκέτο Μακεδόνες.

Τα συνέδρια τους ονομαζόντουσαν απο τους ίδιους ως “Σλαβομακεδονικά”.

Σλαβομακεδονικό Συνέδριο του 1948

Σλαβομακεδονικό Συνέδριο του 1952 στην Πολωνία

Από πορεία διαμαρτυρίας τους στην Αυστραλία. Χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες για να τους μάθουν να παπαγαλίζουν πλέον ό,τι ήταν “Μακεδόνες”, απευθείας απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου και όχι Σλάβοι.

Related posts:

Comments
Μίλτος says:

TΕΛΕΙΟ! Σλαβομακεντόντσιτε λοιπόν, έ! Μπράβο γιά την εξαιρετική δουλειά!

Εξαιρετικότατο κείμενο-ντοκουμέντο!

Giannis T. says:

Tetoia vodia poy itan estelnan kai ston OHE epistoles gia 'nomeni makedonia'. Me tetoia eggrafa eprepe to ekastote elliniko kratos na eixe gemisei olo ton kosmo edo kai dekaeties na mathoun oloi poioi einai oi slaboboulgaroi ton skopion. Allo tipota apo thn masa omos den tous endiaferei.

Για ποιό ελληνικό "κράτος" μιλάς; Μάλλον αναφέρεσαι στην εκάστοτε κλίκα που ήταν στα "πράγματα" στην ελλαδική επικράτεια.
Ελληνικό κράτος είναι κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στην νεώτερη ιστορία μας.