«Κοινό μας σπίτι το Αιγαίο»

7 Αυγούστου 2010 |ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΦΟΥΡΛΗ

Σε μία περίοδο κατά την οποία η Αγκυρα καλλιεργεί συστηματικά την ένταση -με τα «ερευνητικά» σκάφη «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ», που μπαινοβγαίνουν στο Αιγαίο και ενίοτε εισέρχονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα- Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου συνέφαγαν χτες στη Ρόδο, με ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες στο μενού και την τουριστική συνεργασία στην ατζέντα.

Οι δύο υπουργοί κάθισαν χτες στο ίδιο τραπέζι μαζί με τις οικογένειές τους, παρουσία και του υφυπουργού Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη. Σε αυτό το σχήμα η συζήτηση δε θα μπορούσε να πάει στα δύσκολα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, οπότε περιορίστηκε στην τουριστική συνεργασία, όπου οι δύο πλευρές συμφωνούν και βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για προώθηση κοινού πακέτου στη διεθνή αγορά. «Καλωσορίζω τον κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, στη Ρόδο. Οπως γνωρίζετε, βρίσκομαι στη Ρόδο καθ’ οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή. Οταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα», δήλωσε ο Δ. Δρούτσας.

Συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ήταν θετικό που έγινε αυτή η φιλική συνάντηση στα Δωδεκάνησα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να εξηγεί στο συνομιλητή του ότι θα συνεχίσει τις διακοπές του στο Καστελόριζο. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραθερίζει αυτές τις μέρες στα μικρασιατικά παράλια, στην Αλικαρνασσό. Τηλεφώνησε προχτές στον Δ. Δρούτσα και έκλεισαν ραντεβού για να φάνε μαζί οικογενειακώς. «Συναντιόμαστε σαν οικογένειες. Στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι. Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Ελληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά», ανέφερε ο Α. Νταβούτογλου.

Στο τραπέζι κάθισαν οι δύο υπουργοί με τις συζύγους τους Φαίη και Σάρα, ενώ μαζί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ήρθαν στη Ρόδο οι δύο κόρες, ο γιος του και ο γαμπρός του. Ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, υπογράμμισε ότι «όταν έρχεται ένας τόσο υψηλός επισκέπτης, είναι για μας χαρά να τον υποδεχόμαστε, να τον καλωσορίζουμε στην περιοχή μας, ιδίως μάλιστα αυτήν την περίοδο».

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=53697

Related posts:

Comments