«Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη»


Υστέρα από 30 ολόκληρα χρόνια σιωπής, η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει για να φιλοξενήσει την έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» με έργα που δημιούργησαν 101 Έλληνες εικαστικοί.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ομαδική εικαστική έκθεση, που ανοίγει τις πύλες της στις 28 Αυγούστου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στις 29 Αυγούστου στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Στην ουσία αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός εφόσον συμπίπτει χρονικά με την ανακήρυξη της Κωνσταντινούπολης σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2010.

Τα έργα, που στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την έκθεση, «ιχνηλατούν» στιγμιότυπα μυθολογικά, ιστορικά και καθημερινά, ενθυμήσεις από την αρχαιότητα, βυζαντινές μνήμες, βίους αυτοκρατόρων και αγίων, χορούς δερβίσηδων, ρομαντικές περιπλανήσεις περιηγητών, χειρόγραφα, χάρτες, ιστορικές φωτογραφίες και κειμήλια, καθημερινές εικόνες από την πόλη, σπίτια, δρόμους, καφενεία κ.ά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα προβάλλεται για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ «Ιχνηλατώντας την Πόλη», παραγωγής Αναστασίας Μάνου, με την επιμέλεια της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου.

Την έκθεση, που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, διοργανώνει η εταιρεία White fox σε συνεργασία με την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

http://www.paraskevi13.com/?p=11601

Related posts:

Comments