Ζητούν την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί

 
agiasophia Ζητούν την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί
  
 
ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
25.08.2010
 
Ως αντιστάθμισμα λένε στην επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά

Το τουρκικό εθνικιστικό Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας απαιτεί αντίκρισμα για τη λειτουργία της Μονής Σουμελά και προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση να δώσει τη συγκατάθεσή της για εορταστική λειτουργία του Ραμαζανιού στην Αγία Σοφία.
Μέλη του κόμματος προέβησαν σε διαδήλωση σε πλατεία της Κωνσταντινούπολης με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε να προσευχηθούμε το μπαϊράμι στην Αγία Σοφία», προτείνοντας παράλληλα και τη μόνιμη επαναλειτουργία του ναού ως τέμενος, η οποία έχει απαγορευτεί από το 1935, οπότε και η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε μουσείο.

Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για τη λειτουργία της Μονής Σουμελά στις 15 Αυγούστου, καθώς, όπως ισχυρίζονται, στις 15 Αυγούστου του 1461 οι οθωμανικές δυνάμεις εισήλθαν στην Τραπεζούντα και οι Αρχές θα έπρεπε να σεβαστούν αυτή την επέτειο.
Το Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας, αν και έχει πολύ μικρή κοινοβουλευτική δύναμη (στις εκλογές του 2007 δεν εξασφάλισε βουλευτική έδρα), έχει απασχολήσει στο παρελθόν την πολιτική ζωή της χώρας με επιθέσεις σε αριστερούς ακτιβιστές.

 
 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. ΗΠΑ – Επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ στην Χίλαρι Κλίντον, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
  2. Στα Σκόπια ζητούν να σταματήσει η προπαγάνδα κατά της Ελλάδoς
  3. Η Συρία έσφαλε που αναγνώρισε την ΠΓΔΜ, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας
  4. Η Αρμενία θυμάται την 94η επέτειο της Γενοκτονίας του λαού της
  5. “Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας – (Βαρδάρη)” προτείνουν ως ονομασία οι Σκοπιανοί
Comments