Δημητρόφ: “Τα Σκόπια είναι γεμάτα με Βουλγαρικά εθνικά σύμβολα και Βούλγαρους Ήρωες”

 

former yugoslav republic of macedonia Δημητρόφ: Τα Σκόπια είναι γεμάτα με Βουλγαρικά εθνικά σύμβολα και Βούλγαρους Ήρωες

“Τα Σκόπια είναι γεμάτα με Βουλγαρικά εθνικά σύμβολα και Βούλγαρους Ήρωες”, δήλωσε ο Μπόζινταρ Δημητρόφ, Βούλγαρος Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και υπεύθυνος για τους Βούλγαρους στο Εξωτερικό.

“Όλος ο κόσμος ξέρει πως οι λέοντες που βρίσκονται στα Σκόπια είναι ένα Βουλγαρικό Εθνικό Σύμβολο. Δεν μπορώ να φανταστώ ό,τι υπάρχει κάποιος που σκέφτεται σοβαρά πως το λιοντάρι είναι ένα “Μακεδονικό” Εθνικό Σύμβολο. Είναι απλά απίθανο,” πρόσθεσε ο Δημητρόφ στο Βουλγαρικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο FOCUS.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Υπουργό, τα μνημεία που έχουν ανεγερθεί στα Σκόπια είναι μέρος της Βουλγαρικής Ιστορίας.

Αυτήν την περίοδο, το κυρίαρχο δόγμα του “Μακεδονισμού” επιβάλει σαν καλύτερο τρόπο για να αποκτήσει Σύμβολα, είναι να τα κηρύξει “Μακεδονικά” και να τα ανεγείρει αργότερα.  Αυτό ισχύει φυσικά για Προσωπικότητες και Σύμβολα που ποτέ δεν θα διαγραφούν από την Βουλγαρική Ιστορία,” πρόσθεσε ο Δημητρόφ.

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά θέματα!
  2. Πολιτικά αφελής και εθνικά επικίνδυνη η σύνθετη με ουσιαστικό Μακεδονία
  3. “Είμαι Ελληνίδα και Μακεδόνισσα και δεν ανέχομαι να κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα”
  4. Τίτο Πετκόφσκι: “H Αλβανία και η Κροατία είναι στο ΝΑΤΟ και εμείς μείναμε με τους Hunza και την μετεμψύχωση του Μ. Αλέξανδρου”
  5. Ένας χρόνος χαμένος για τα εθνικά μας θέματα
Comments