ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

12/09/2010
Εγκαταλείπει ο πρωθυπουργός την πάγια εθνική θέση για μία ονομασία έναντι όλων

Σε σοβαρή, οδυνηρή υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ήδη συμφωνήσει στην πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ, του Μ. Νίμιτς, στα εξής σημεία:

• Ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

• Αυτή η ονομασία δεν θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά «erga omnes», δηλαδή έναντι όλων, όπως μέχρι τώρα είναι η πάγια ελληνική θέση. Θα βρεθεί μια φόρμουλα (ίσως έχει κατατεθεί ήδη…) με την οποία το «erga omnes» θα παρακάμπτεται!

Αυτό ήταν μια απαίτηση της σκοπιανής πλευράς, που την έθετε ως προαπαιτούμενο για την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος.

Είναι άγνωστο αυτήν τη στιγμή με ποια φόρμουλα θα πλασαριστεί εδώ στην Ελλάδα αυτή η σοβαρότατη υπαναχώρηση από μια θέση που ήταν έως σήμερα πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ώστε να περάσει.

Ωστόσο θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να περάσει. Και ασφαλώς η κυβέρνηση θα ρισκάρει να επωμιστεί τεράστιο πολιτικό κόστος. Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας:

• Ενώ αυτή η πρόταση του Μ. Νίμιτς σαφώς και ικανοποιεί μια πάγια θέση των Σκοπίων, είναι η ελληνική πλευρά που έχει απαντήσει θετικά σε αυτήν την πρόταση, ήδη από τον Ιούλιο, ενώ η FYROM δεν έχει ακόμα απαντήσει!

Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρόσφατα. Ότι δηλαδή υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του Νίμιτς, στην οποία έχει απαντήσει θετικά η Ελλάδα, ενώ αναμένεται και η απάντηση από την πλευρά των Σκοπίων!

Προφανώς η αναμενόμενη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, για τις εργασίες της ΓΣ του ΟΗΕ, θα αξιοποιηθεί και για το επίμαχο ζήτημα, την τελική δηλαδή φόρμουλα του επώδυνου συμβιβασμού σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.

Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές και ιστορικές ενστάσεις για τη συγκεκριμένη ονομασία, που έχει αποκαλυφτεί εδώ και καιρό, προφανώς για να αρχίσει να εθίζεται ο ελληνικός λαός…

Ενστάσεις προερχόμενες και από πολιτικούς και από ιστορικούς. Και εκεί που διατυπώνονται αυτές οι ενστάσεις, έρχεται και η εγκατάλειψη του «erga omnes» για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Είναι δε χαρακτηριστικό τού υπό διαμόρφωση κλίματος αποδοχής αυτού του επονείδιστου συμβιβασμού και το γεγονός ότι και ο πρόεδρος της ΕΕ Μπαρόζο πιέζει για «λύση» στο θέμα αυτό, και μάλιστα γρήγορα, αλλά και το ΝΑΤΟ.

Είναι προφανές ότι το ΝΑΤΟ και ειδικότερα η Ουάσινγκτον, επείγεται για «λύση» μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβρη. Υπενθυμίζουμε ότι από την περασμένη Κυριακή «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε επισημάνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε «λύση» και προειδοποιούσε για τα όρια τα οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει η Ελλάδα, τις «κόκκινες γραμμές». Αλλά φαίνεται ότι όλα στο εργώδες παρασκήνιο έχουν «κανονιστεί». Οι σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου (εμφανείς και αφανείς…) όλα δείχνουν ότι έχουν κάνει «καλά» τη δουλειά τους! Και απομένει να δούμε τα όρια της αντίδρασης της ΝΔ, του Αντ. Σαμαρά, των άλλων κομμάτων και κυρίως του ελληνικού λαού!

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=58803&colid=&catid=42&dt=2010-09-12 0:0:0

Related posts:

Comments
υπατία says:

Ti θα πει τα δινουν όλα; Ποιοι τα δίνουν; Κατι τυπακια του Αμερικανικου κολλεγίου που το παίζουν Ελληνες;
Κατι τυπάκια που τους εβαλαν τα κομματο-σκατοσκυλα να διοικούν την χωρα; Υπάλληλοι είναι τιποτε αλλο.

Και τι δίνουν; Εχουν αυτοί τίποτα να δώσουν; Και πως θα δώσουν αν δεν ρωτήσουν τον Ελληνικό λαό που είναι το αφεντικό; Εμείς ο Ελληνες δεν δίνουμε τιποτα. Ούτε όνομα, ούτε σπιθαμή γής. Ας μην τολμήσουν τα υπαλληλάκια να κάνουν το αφεντικό. Θα το πληρώσουν πολύ μα πολύ ακριβά.

istorikesselides says:

ρατσιστές σκοπιανοί.Δείτε τους. http://makedonskides.blogspot.com/2010/09/blog-po

Ellinas says:

Gia to sxolio tou/tis theonoa:
Den thymamai na min dextikame EMEIS to Slavomakedonia. Nomizw oti kaneis lathos. To onoma auto to apperipsan ta Skopia giati den tha to "dexontan oi Alabanoi" twn Skopiwn.
Deuteron: I Ellada antedraze apo to 1944 alla opws grafei kai i Elliniki Liga, i Ameriki mas elege na sopasoume legwntas oti itan eswteriko problima tis Yugoslavias kai o Tito ta eixe xalasei me ton Stalin klp klp klp.
Triton: Pali lathos kaneis. Ta anthrwpina diakaiwmata einai ATOMIKA kai oxi OMADIKA. Enas mborei na leei oti einai "Makedonas" alla auto den simainei oti TO KRATOS exei to diakaiwma. Allwste stin perioxi yparxoun kai "alloi" Makedones, pou kratoun auti tin tautotita PRIN tous Slavous. Poios exei to dikaiwma protws; Na min paizoume me tis lekseis. Yparxei o autoprosdiorismos alla kai o ETEROPROSDIORISMOS.
Ola ta alla ta eksigise i Liga.
Oi Ellines politikoi kseroles ta ekanan thalassa gia ta dika tous ta symferonta kai kaneneas allos.

Ελληνικη Λιγκα says:

Θα ηθελα να πω τα εξης σε σχεση με το παραπανω σχολειο:
Σχετικα με το ενα θα συμφωνησω, αλλα θα βαλω και το ονομα που προτεινει και ο κ Βολαρης vardaska slavomacedonia.
Για το 2 θα πω, πως υπηρχαν αντιδρασεις απο την Ελλαδα, αλλα οι φιλοι μας Αμερικανοι μας ειπαν να σταματησουμε
γιατι ο Τιτο τα εσπασε με τον Σταλιν και επρεπε να βοηθησουμε και εμεις.
Για το 3 θα πω, πως το ιδιο δικαιωμα εχουμε και εμεις, και εδω μπαινει ο ρενβασισμος των σχολικων βιβλιων, οπου καθε μαθητης στα Σκοπια μαθενει πως ειναι απογονος του Μ.Αλεξανδρου. Και φυσικα η μονοπωληση του ονοματων Μακεδονια, που ειναι μια επικίνδυνη κατασταση .
Η ολη διαγραφωμενη συμφωνια, ειναι σαν να αμφισβιτουμε οι ιδιοι, την Μακεδονια.