Εντυσαν το θέατρο στα μαύρα

 

 Εντυσαν το θέατρο στα μαύρα

20/10/2010

Στα μαύρα έντυσαν το θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περικοπή κονδυλίων στον φετινό προϋπολογισμό.

Χθες το πρωί ηθοποιοί και εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο και πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, στον οποίο και ανέφεραν τα προβλήματά τους.

«Με τις μειώσεις των κονδυλίων θα υποβαθμιστεί η πολιτιστική παραγωγή και θα διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των έξι σκηνών του πολιτιστικού οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας. Ζητάμε να μη μειωθούν άλλο οι μισθοί μας και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις πάντοτε με το θέατρο ανοιχτό, γιατί πρέπει να γίνονται οι παραστάσεις», είπε στο «Εθνος» ο Στέργιος Τζαφέρης, εκ μέρους της αντιπροσωπευτικής επιτροπής των ηθοποιών.

Οι εργαζόμενοι κρέμασαν μαύρα πανό και σημαίες στην πρόσοψη του θεάτρου της ΕΜΣ και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Αργά το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσίασαν αποσπάσματα της παράστασης «Μπαντα-ρισμένοι», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές επιδομάτων, αργιών και υπερωριών.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=38704948

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. «Επιφυλάξεις» της ΕΕ για το άγαλμα στα Σκόπια
  2. Αλί Αχμέτι: Μέσο πολιτικής διαφήμισης των κομμάτων στα Σκόπια, το ζήτημα της ονομασίας.
  3. Σκοπιανές προκλήσεις εξω από το Ελληνικό Γραφείο Συνδέσμου στα Σκόπια
  4. Απελπιστική η κατάσταση στα μουσεία, λένε οι Έλληνες αρχαιολόγοι
  5. Καυστικό σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών, για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια
Comments