Σκόπια: «Διεγράφη η «μακεδονική» γλώσσα στον κατάλογο των Ηνωμένων Εθνών»

 

14.11.10

%CE%93%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1+%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B1+%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1+%CE%88%CE%B8%CE%BD%CE%B7 Σκόπια: «Διεγράφη η «μακεδονική» γλώσσα στον κατάλογο των Ηνωμένων Εθνών»
Νοέμβριος 14, 2010

«Κέρδισε μια μάχη η Ελλάδα» γράφουν σήμερα τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, «αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των χωρών των Ηνωμένων Εθνών η «μακεδονική» γλώσσα μετά μάλιστα από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου, πρόσφατα, την ανέφερε ως «εθνική γλώσσα της Fyrom”.

Αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα:

«Στη στήλη όπου ήταν αναγεγραμμένη η «μακεδονική» γλώσσα, τώρα δεν υπάρχει, η θέση της είναι κενή. Σε άλλες χώρες δεν παρατηρείται αυτό. Έτσι για παράδειγμα ο βόρειος γείτονάς μας έχει την επίσημη ονομασία ‘Δημοκρατία της Σερβίας’ και στο τμήμα που αφορά την εθνικότητα αναγράφεται ‘σερβική’ και στη γλώσσα αναγράφεται επίσης, πολύ φυσιολογικά, ‘σερβική’.

»Στην περίπτωση της χώρα μας το επίσημο όνομα είναι ‘Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ δηλαδή ‘FYROM’ και ως γλώσσα της χώρας αυτής που ήταν μέχρι τώρα η «μακεδονική», τώρα είναι η θέση αυτή κενή.

Προς το παρόν όμως, Περισσότερα:http://echedoros-a.blogspot.com/2010/11/blog-post_6658.html

  

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Κρατική και όχι μακεδονική η γλώσσα των Σκοπίων
  2. Κοινά στοιχεία της γλώσσας των Καλάς των Ιμαλάϊων με την αρχαία ελληνική γλώσσα
  3. Το “Έθνος” και η “μακεδονική ταυτότητα”
  4. Le Figaro: H γλώσσα των Σκοπίων είναι Βουλγαρική Διάλεκτος!!!!
  5. Δημήτρης Δρούτσας: H μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Έλληνα.
Comments
Askos says:

Επανέφερε ο Ο.Η.Ε. το "Macedonian" για τη γλώσσα της FYROM !!!

Δεν πρόλαβαν να γράψουν τη χθεσινή μας ανακάλυψη τα Ελληνικά ΜΜΕ, και μόλις πριν από 1 λεπτό, ο ΟΗΕ ξανάλλαξε την κάρτα της FYROM και πρόσθεσε στο πεδίο γλώσσα την εξής περιγραφή:

Macedonian (of the former Yugoslav Republic of Macedonia)
http://unterm.un.org/dgaacs/unterm.nsf/WebView/5D