Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

25.11.2010
  
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο κατακερματισμός της Γιουγκοσλαβίας σε κρατίδια ήταν η απαρχή του διαμελισμού της. Επ΄αυτού συμφωνούν όλοι οι αναλυτές και μελετητές των Βαλκανίων. Παραλλήλως, έχει από πολλούς επισημανθεί η διαχρονική επιθυμία των Η.Π.Α. να δημιουργηθούν στα Βαλκάνια μικρά κρατίδια.

Προφανώς για να μην είναι σε θέση αυτά να αντιδράσουν στα εκάστοτε σχέδιά τους και συγχρόνως να καταστεί ευχερής η εδαφική αναδιάρθρωση και ανασύνθεση τούτων, κατά τις περιστασιακές επιδιώξεις τους. Η απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία και η εις αυτό εγκατάσταση της μεγαλυτέρας βάσεως του κόσμου, από την άνω υπερδύναμη, αυτό καταδεικνύει.

Υπό τα δεδομένα αυτά, είναι λίαν περίεργος ο σκοπός της κυβερνήσεως του Γ. Παπανδρέου, να θέσει ως πρώτη προτεραιότητά της, τη νομοθετική επιβολή του σχεδίου «Καλλικράτης». Και τούτο διότι αφού δι΄ αυτής η χώρα θα τεμαχισθεί σε δεκατρείς περιφέρειες, κάθε μία των οποίων θα αποτελεί στην ουσία ένα μικρό κρατίδιο, δημιουργείται κίνδυνος να καταστεί τούτο de facto αυτόνομο.

Ομοσπονδοποίηση της Ελλάδος, δια της ενώσεως των περιφερειών της υπό μορφή κρατιδίων, είχε υποστηρίξει και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, ως αρχηγός του ΠΑΚ αλλά προ των αντιδράσεων πολλών καταπλήκτων από το σχέδιο αυτό στελεχών του, αναγκάσθηκε να το εγκαταλείψει. Και δεν απετόλμησε να το επαναφέρει ως Πρωθυπουργός.

Η αντιπολίτευση, αντί να επιστήσει την προσοχή των Ελλήνων επί της σοβαρότητος του αιφνιδίου διαχωρισμού της Ελλάδος σε περιφέρειες-κρατίδια, περιορίσθηκε στην κριτική του μνημονίου, αν και δηλώνει, ότι ως κυβέρνηση θα το σεβασθεί. Για το όλως περιττό σχέδιο «Καλλικράτης», η πραγματοποίηση του οποίου απαιτεί δαπάνη τεσσάρων δις ευρώ, κατά τους υπολογισμούς των κυβερνώντων, ουδένα σοβαρό αντίλογο άρθρωσε.
Η προσοχή των Ελλήνων θα έπρεπε να στραφεί πρωτίστως στους ενδεχομένους εθνικούς κινδύνους εκ του τεμαχισμού της χώρας σε κρατίδια, σε μια περίοδο, που εποφθαλμιούν περιοχές της ορισμένοι γείτονες, και σε μια εποχή οικονομικής κρίσεως, που έχει «αποχαυνώσει» το λαό.

Διότι η λήψη των δυσμενεστάτων μέτρων κατά μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και κατά μικροϊδιοκτητών, που είναι περισσότερο ευαίσθητοι στα εθνικά θέματα από τους έχοντες καταθέσεις και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, λειτουργεί όπως η επιστημονική προπαγάνδα. Αποσπά την προσοχή των μαζών και αποπροσανατολίζει τους πολίτες.

Στο μεταξύ, με τη λήξη του εκλογικού αγώνα εμφανίσθηκε στα τηλεοπτικά δίκτυα ως επείγον θέμα, η ανάγκη απολύσεως ορισμένων εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου και των δήμων, για να μειωθεί το ετήσιο έλλειμμα της χώρας στο επιβαλλόμενο ποσοστό.

Η Δικαιοσύνη του Θεού είναι αισθητή στο σύμπαν ως νομοτελειακή εξέλιξη. Τους πολίτες, που προσέλαβε ο Ανδρέας, χωρίς μέτρο, προκειμένου να εδραιώσει την κομματική του βάση και να εξασφαλίσει τη μακρά παραμονή του στην εξουσία, καλείται από τη μοίρα σήμερα ο υιός του να τους απολύσει, για να αποφευχθεί η επίσημη χρεωκοπία της χώρας!
Όσο κι αν προσπαθήσει η κυβερνητική προπαγάνδα να επιβάλει την άποψη, ότι η 5ετής διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. ευθύνεται για το ύψος του σημερινού δημοσίου χρέους της Ελλάδας, δεν θα το επιτύχει. Είναι ακόμη πολλοί οι Έλληνες που έζησαν και ενθυμούνται τα γεγονότα των ετών 1981-1989 και 1993-2004, γνωρίζουν δε πώς προήλθε και παρέμεινε η αύξηση του δημοσίου χρέους της χώρας, όπως και η πλήρης αποβιομηχανοποίησή της.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία ήκμαζαν στην Ελλάδα πολλές επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, εριοβιομηχανίας, χαρτοποιίας, ηλεκτρικών συσκευών κ.α., ακόμη και συναρμολογήσεως αυτοκινήτων της NISSAN στο Βόλο, σε εργοστάσιο του Β. Θεοχαράκη. Οι περισσότερες διαλύθηκαν τη δεκαετία 1980-1990. Όσες δεν υποτάχθηκαν στη νέα τάξη πραγμάτων, κοινωνικοποιήθηκαν και καταστράφηκαν. Κραυγαλέο παράδειγμα οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις Σκαλιστήρη στην Εύβοια.

Ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν μέλος όλων των κυβερνήσεων του πατρός του και του κ. Σημίτη. Επομένως είναι συνυπεύθυνος για την κακή πορεία της οικονομίας. Το να προσπαθεί σήμερα να επιρρίψει στην διακυβέρνηση της Ν.Δ. την υπερχρέωση της χώρας, είναι συκοφαντικό, άδικο και προπετές.

Είναι αληθές, ότι χωρίς την στήριξη των Ευρωπαίων, η ελληνική οικονομία θα είχε καταρρεύσει. Αλλά και χωρίς την υπερκοστολόγηση των αγορασθέντων από την Ελλάδα εξοπλισμών, εκ της Γαλλίας και της Γερμανίας, η ελληνική οικονομία δεν θα είχε φθάσει στη σημερινή κατάσταση.

Με τη λεγόμενη «αγορά του αιώνος», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αγόρασε από τη Γαλλία 40 περίπου αεροπλάνα Mirage, χωρίς τον αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σε τιμή κατά πολύ ανωτέρα εκείνης με την οποία οι Γάλλοι επώλησαν τα αυτά αεροπλάνα στην Ελβετία, με πλήρη τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους. Με υπερκοστολογημένη τιμή αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία και τα ανάλογα βλήματα για τη συμπλήρωση του εξοπλισμού των άνω αεροπλάνων.

Υπερκοστολογημένα όμως ήσαν και τα τεθωρακισμένα οχήματα και υποβρύχια, που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γερμανία. Τα δε δημόσια έργα, που ανέλαβε και εξετέλεσε η γερμανική εταιρεία SIEMENS στην Ελλάδα, ήσαν υπερκοστολογημένα, τουλάχιστον κατά τα ποσά που δόθηκαν ως «μίζες» σε Έλληνες πολιτικούς και στελέχη των ΔΕΚΟ. Το γεγονός ότι για την ανάθεση της λεγομένης «ψηφιοποιήσεως» του ΟΤΕ στην κοινοπραξία Siemens – Intrakom δόθηκαν τεράστια ποσά στα κόμματα της τότε οικουμενικής κυβερνήσεως είναι κοινό μυστικό στην Ελλάδα.

Η στήριξη της Ε.Ε. δεν  θα υπήρχε, αν ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής δεν είχε αγωνισθεί για την είσοδο της Ελλάδας στην Ένωση αυτή, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του τότε Γερμανού pροέδρου. Λέγεται μάλιστα ότι για να καμφθούν οι αντιρρήσεις αυτές ο Κ. Καραμανλής ζήτησε να δει το Γερμανό πρόεδρο, για να του επισημάνει, ότι δεν είναι δυνατόν να μετέχει της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η Γερμανία, που αιματοκύλησε την Ευρώπη με δύο παγκοσμίους πολέμους και να μην μετέχει η Ελλάδα που εδίδαξε στον κόσμο τον πολιτισμό.

Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ δεν είχε αρκεσθεί μόνον στο σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ στο ίδιο συνδικάτο». Όταν υπογράφηκε η συνθήκη εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ, δεν παρέστη στη σχετική τελετή, που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Σήμερα, δυστυχώς, όλοι λησμονούν την αλήθεια και προσπαθούν να είναι αρεστοί στον πολτοποιημένο από την επίμονη κομματική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ όχλο των οπαδών του, που έχει στρεβλή αντίληψη των ιστορικών γεγονότων και δέχεται αβασανίστως αυτά που του σερβίρουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Και δια μεν τους δημοσιογράφους τούτων, που ανταγωνίζονται ποίος θα επιτύχει μεγαλυτέρα ακροαματικότητα, μπορεί να αναγνωρίσει κανείς κάποια ελαφρυντικά.

Για τους ιδιοκτήτες όμως των μέσων τούτων, που δεν αντιδρούν στη συστηματική παραποίηση της αληθείας, έστω και αν αυτή βλάπτει καταφώρως την πατρίδα, από την οποία έχουν αποκομίσει τα πλούτη τους, νεμόμενοι το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων των τηλεοπτικών δικτύων τους, δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό. Μόνον ανθέλληνες θα ήτο δυνατόν να επιτρέψουν να πανικοβάλλεται ο λαός με συζητήσεις για διακοπή της οικονομικής ενισχύσεως των Ευρωπαίων ή για επικείμενη διάλυση της Ε.Ε.!

Η κ. Μέρκελ προσπαθεί να ικανοποιήσει την γερμανική κοινή γνώμη. Ο Έλλην πρωθυπουργός όμως είχε χρέος, να προβάλει μεν τα ελληνικά επιχειρήματα, αλλά χωρίς να μειώσει ή θίξει τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Η παρέμβαση των Η.Π.Α. για την ανεύρεση συμβιβαστικής λύσεως, μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον τούτων για την επιβίωση της Ε.Ε. Το αυτό ενδιαφέρον υποδηλοί και η δήλωση του Στρος-Καν, πως αν δεν διασωθούν δια της ευρωπαϊκής βοηθείας, οι συνεταίροι της Γερμανίας, το θαύμα της αναπτύξεώς της δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Αν διαλυθεί η Ε.Ε., η επιρροή των Η.Π.Α. επί των ευρωπαϊκών κρατών θα εξανεμισθεί. Ενδεχομένως δε να υποκατασταθεί από αυτή άλλων δυνάμεων. Αυτό έπρεπε να το έχει αντιληφθεί ενωρίτερα η αμερικανική ηγεσία και να μην εξασθενεί την Ευρωπαϊκή Ένωση δια της επιμονής της να εισέλθουν εις αυτή όλα τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ και η άσχετη προς την Ευρώπη, μουσουλμανική Τουρκία.

Είναι πολύ λυπηρό ότι οι ηγέτες των Η.Π.Α. αργά αντιλαμβάνονται τα σφάλματα της πολιτικής τους και προσπαθούν να τα καλύψουν με ψεύδη. Όπως αυτά του κ. Μπους, περί του ότι οι Ιρακινοί δήθεν ζουν σήμερα ασφαλέστερα, ενώ είναι γνωστό πως καθημερινώς σκοτώνονται σε συγκρούσεις μεταξύ αντιθέτων θρησκευτικών και πολιτικών ομάδων.
Όσο για τη δήλωση του κ. Παπανδρέου, πως οι νέοι της Ελλάδας πρέπει να γίνουν κοσμοπολίτες, που σημαίνει να αναζητήσουν εργασία σε ξένα κράτη, αυτή δεν συμβιβάζεται με την προσπάθεια όλων των ηγετών να αξιοποιήσουν τους ικανούς νέους της πατρίδος τους για την ανάπτυξή της. Διότι η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με τους υπερήλικες, τα νεογνά και τα παιδιά, αλλά μόνον με τους ικανούς και προσοντούχους νέους. Αλλά από αυτούς ο σημερινός Πρωθυπουργός ζητεί να γίνουν, όχι στήριγμα της πατρίδος, αλλά «κοσμοπολίτες»!

Μετά το σφάλμα της αυξήσεως των spreads, δια της απειλής προκηρύξεως βουλευτικών εκλογών, σε περίπτωση μη προτιμήσεως των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές, προσετέθη τώρα και αυτό της προτροπής των νέων της Ελλάδας να καταφύγουν σε άλλα κράτη. Γίνεται μεγαλύτερη ανευθυνότητα;

 

Related posts:

Comments