Η Φαρσοκωμωδία των Σκοπιανών με τους Χούνζα καλά κρατεί

Μεγαλεία αναμένεται να ξαναζήσει ο Πρίγκηπας των Χούνζα, Photo@ noiazomai.net

Μπορεί οι υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες να εκπληρώνουν σιγά σιγά, η μια μετά την άλλη, τα ΕυρωΑτλαντικά τους όνειρα και τα Σκόπια να μένουν συνέχεια απέξω, όμως αυτό δεν φαίνεται να πολυσκοτίζει την Εθνικιστική Κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι σχεδιάζει να παραχωρήσει γη σε μέλη της Βασιλικής Οικογένειας των Χούνζα του Πακιστάν, τους οποίους οι Σκοπιανοί έχουν βαφτίσει “απευθείας απόγονους” του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έτσι ώστε να φτιάξουν το παλάτι τους.

Θυμίζουμε το 2008 η επίσκεψη στα Σκόπια του πρίγκηπα των Χούνζα, Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν, είχε προκαλέσει το γέλιο σε όλον τον κόσμο, όταν στο αεροδρόμιο των Σκοπίων έγιναν δεκτοί από ομάδα Σλάβων, ντυμένων με κιτς στολές αρχαίων Μακεδόνων και ασπίδες με τον ήλιο της Βεργίνας.  

Σημερινά σχετικά δημοσιεύματα, όπως αυτό της Ντνέβνικ,  είναι ιδιαίτερα επικριτικά για την Σκοπιανή Κυβέρνηση. “Εάν έχουμε τρελαθεί, πως και δεν νιώθει ο Πρίγκηπας Γκαζανφάρ, ανόητος ώστε να παίζει τον κεντρικό ρόλο στην αρχαία μας Φαρσοκωμωδία?”, παρατηρεί ο αρθρογράφος. Και καταλήγει, “ίσως τελικά δεν περιοριζόμαστε μόνο στην δική μας  ανοησία.”

Related posts:

Comments