Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 14-12-2010

 

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 14 12 2010

- Η Νόβα Μακεντονίγια αναφέρει πως ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Εθνικής Ιστορίας, Τοντόρ Τσεπρεγκάνοφ, δήλωσε ότι δεν είναι περίεργο ότι οι Ιστορικοί Δεσμοί μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Βουλγαρίας, ξαναέρχονται στο προσκήνιο. Οι συναντήσεις των εκπροσώπων αυτών των χωρών αναθέρμαναν την παλιά τους φιλία και αυτό σημαίνει περισσότερη πίεση στα Σκόπια ως προς το ζήτημα της Ονομασίας.

- Η Ουτρίνσκι Βέσνικ αναφέρει πως η Βουλγαρία εγκατέλειψε την πρόθεση της να υπογράψει σύμφωνο φιλίας με τα Σκόπια. Η εφημερίδα που επικαλείται δηλώσεις του Βούλγαρου Υπουργού Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, ο οποίος δήλωσε πως δεν βλέπει κάποιον λόγο να υπογράψει κάποιο τέτοιο σύμφωνο πριν η βουλγαρία και τα Σκόπια συγχρονιστούν και σταματήσουν τα κηρύγματα μίσους. Ο Μλαντένοφ πιστεύει πως οι απαντήσεις που προέρχονται από τα Σκόπια δεν υπάγονται στο πνεύμα της καλής γειτονίας.

- Η Βεστ κάνει λόγο για παραβίαση των νόμων από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος διόρισε  σύμβουλους που δεν είχαν δώσει σχετικούς διαγωνισμούς.

- Η Ντνέβνικ αναφέρει πως η νέα πλατεία “Γκότσε Ντέλτσεφ” στην Στρούμιτσα παραδόθηκε επίσημα και στοίχησε στον δήμο 3.6 Δισ. Ευρώ.

 


Want more of this? See these Posts:

  1. Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 13-12-2010
  2. Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 15-12-2010
  3. Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά – 2/12/2010
  4. Ο Σκοπιανός Τύπος με μία ματιά – 3/12/2010
  5. Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 16-11-2011
Comments