Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη.

 
Τρίτη, 21 Δεκέμβριος 2010 12:32    

axridos Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη.

 Σε μια εβδομάδα θα συζητηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του Δικτύου Εκκλησιαστικής Ενημέρωσης «anagrafes.com» η έκδοση στα Σκόπια, του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων κ. Ιωάννου.

Πρωτόδικα το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος στα Σκόπια όμως ασκήθηκε έφεση η οποία και θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο προκαθήμενος της «Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας» κ. Ιωάννης συνελήφθη από την αστυνομία της Βουλγαρίας την Τρίτη (16.11.2010), στα Βουλγαρο-Σερβικά σύνορα, βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις αρχές της ΠΓΔΜ.

Αρχικά ο κ. Ιωάννης φυλακίστηκε και αργότερα, ύστερα από παρέμβαση του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, παρέμενε σε Βουλγαρικό Μοναστήρι.

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος,  εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου λόγω καταδίκης σε 30 μήνες φυλάκιση από το Δικαστήριο της πόλης Βέλες στην ΠΓΔΜ, για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από τα κονδύλια της Εκκλησίας, όταν ήταν μητροπολίτης της περιοχής.

Έκκληση προς τις αρχές της Βουλγαρίας, για την αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννου, είχε απευθύνει τότε και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

anagrafes.com

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. E.E.: Αναβολή στην απόφαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων
  2. Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ : “Η απόφαση της Χάγης δεν επηρεάζει την δική μας απόφαση”
  3. Ο Σκοπιανός Τύπος για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης
  4. Κύπρος – Δηλώσεις Δ. Χριστόφια και πολιτικών ηγετών για την απόφαση του βρετανικού Εφετείου στην υπόθεση Αποστολίδη – Όραμς
  5. Τουρκία : Ήξερε ο Ερντογάν για τις Ιστοσελίδες τύπου GreekMurderers.Net…..!
Comments