Σχετικά με την “Προειδοποίηση” από την Google

Την τελευταία ημέρα όπως έχετε προσέξει, η Google εμφανίζει σε όποιον προσπαθεί να μπει στο History-Of-Macedonia.com, μια “Προειδοποίηση” με την επισήμανση ‘Αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να βλάψει τον υπολογιστή σας’

Ας εξηγήσουμε αναλυτικά τι ακριβώς έχει συμβεί.  

Το GoDaddy.com, από τις πλέον γνωστές Εταιρίες παγκοσμίως παροχής Web Hosting, δέχτηκε επίθεση από hackers. Οι τελευταίοι κατάφεραν να “εμφυτέψουν”  σχεδόν σε ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους Ιστοτόπους με Joomla/Wordpress/Drupal που είναι Hosted στο Godaddy -μεταξύ των οποίων και εμείς – κακόβουλο λογισμικό που κάνει redirection όταν κάποιος διαβάζει ένα άρθρο σε τρίτους Ιστοτόπους γεμάτα κακόβουλα λογισμικά ή malware, τα οποία μπορούν να βλάψουν τους υπολογιστές σας. 

Mπορείτε να διαβάσετε σχετικά άρθρα: 

http://blog.sucuri.net/2010/12/attacks-against-godaddy-acrossuniverseitbenet-com-hilary-kneber-hardsoft.html

 http://www.howtomakemyblog.com/security/how-to-remove-acrossuniverseitbenet-wordpress-godaddy-malware/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+HowToMakeMyBlog+%28HowToMakeMyBlog.com%29
 
Οι περισσότεροι Ιστότοποι hosted στο Godaddy.Com ανάμεσα τους και το History-Of-Macedonia.com, έχουν ήδη “καθαριστεί” από το κακόβουλο λογισμικό, άρα δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος πλέον για τον Υπολογιστή σας.

Η “προειδοποίηση” του Google είναι ίσως ακόμα ορατή σε όσους χρησιμοποιούν σαν περιηγητή Ιστού κάποιο από τα Chrome/Firefox (το Firefox έχει επίσης partnership με τα Stop Badware/Google).

Οφείλουμε να ζητήσουμε μια μεγάλη Συγνώμη από όσους αναγνώστες τους δημιουργήθηκαν σχετικά προβλήματα κατά την έλευση τους στο Site/Blog τις προηγούμενες ώρες. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με την Google και σε λίγες ώρες η “προειδοποίηση” θα εξαφανιστεί.

Eδώ προκαλούνται εύλογα ερωτήματα πως στους υπόλοιπους Ιστοτόπους του ίδιου Host που αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα, η Google δεν έδειξε την ίδια “ευαισθησία” με την προειδοποίηση. Ίσως βέβαια κάποιος άδραξε την ευκαιρία και μεριμνήσε να “ειδοποιήσει” κατάλληλα την εταιρία Google για τους γνωστούς λόγους.
 
Ελπίζουμε το πρόβλημα να λυθεί για όλους τους Ιστοτόπους που υπέφεραν από αυτήν την επίθεση. Τέλος να ζητήσουμε για ακόμα μια φορά Συγνώμη από τους Αναγνώστες για την Σημερινή τους Ταλαιπωρία.

Related posts:

Comments