Η ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

17.02.2011
Επαίρονται οι κυβερνώντες και οι υποστηρικτές τους για τις υπηρεσίες του κόμματός τους προς τον λαό και την πατρίδα. Αλλά και η πλέον επιεικής αποτίμηση του έργου του καταλήγει σε τραγικά συμπεράσματα.
Η πρώτη δεκαετία (1981) της διακυβερνήσεως του «πράσινου σοσιαλισμού» χαρακτηρίσθηκε από την ασύνετη έως εγκληματική υπερχρέωση της Ελλάδος, τα τοκοχρεολύσια της οποίας ανάγκασαν τις επόμενες κυβερνήσεις να συνεχίσουν τον άμετρο δανεισμό της χώρας, έφερε δε τη χώρα στη σημερινή οικονομική κατάσταση.
Παραλλήλως κατασπαταλήθηκαν τεράστια ποσά επιδοτήσεων της Ε.Ο.Κ. και Ε.Ε. – που απεσπάσθηκαν μάλιστα και αθεμίτως, δι΄ εμφανίσεως ως δικαιούχων προσώπων μη δικαιουμένων αυτών – σε καταναλωτικές δαπάνες ευζωίας, ώστε να τέρπεται ο λαός και να επανεκλέγει την κυβέρνηση.
Ανατράπηκε και αποσυντέθηκε ο ηθικός και κοινωνικός ιστός των Ελλήνων, με συνέπεια να εμφανισθούν φαινόμενα όζοντα σήψεως και διαφθοράς. Η δημόσια διοίκηση εξαρθρώθηκε. Η ιεραρχία εις αυτήν, τον Στρατό, την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη εξαλείφθηκε. Και οι κομματικές επιλογές γενικεύθηκαν.
Η όποια βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας καταδικάσθηκε σε μαρασμό και διάλυση, δια της «κοινωνικοποιήσεως». Την εξόντωσή τους ανέλαβαν οι συνδικαλιστές, προϊόντα σατανικής εμπνεύσεως, για τη διατήρηση της πολιτικής εξουσίας. Σας εξασφάλισα την τοποθέτηση των αντιπάλων «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» καυχήθηκε ο εμπνευστής της χρησιμοποιηθείσης μεθόδου, δια το επίτευγμα τούτο.
Είναι φυσικό να ομνύουν πολλοί εις το όνομά του. Όχι μόνον εκείνοι που από μη έχοντες κατέστησαν πλούσιοι, δια των προμηθειών των εξοπλισμών και των μέχρι των 500 εκατομμυρίων ανεκτών δώρων προς εαυτούς. Αλλά και οι εργατοπατέρες που προβιβάσθηκαν σε αξιωματούχους της πολιτικής. Εκείνοι που έλαβαν επιδοτήσεις χωρίς να τις δικαιούνται. Οι περιστασιακοί έμποροι όπλων και πλείστοι άλλοι, που απήλαυσαν παρανόμως το δημόσιο χρήμα.
Πρώτοι διδάξαντες τη βία, την απείθεια και τον «ετσιθελισμό» είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Έφθασαν μέχρι το σημείο να ξεγυμνώσουν τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων των αστικών συγκοινωνιών, που είχαν ιδιωτικοποιηθεί επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Γιατί παραπονούνται οι σημερινοί κυβερνώντες, όταν οι πολίτες επιδεικνύουν απείθεια στα μέτρα και τους νόμους του κράτους, αφού οι ίδιοι εδίδαξαν αυτή;
Λησμονούν την παγκοσμίως πρωτοφανή πράξη βουλευτού τους, να βιαιοπραγήσει κατά προέδρου του Δικαστηρίου επί της έδρας και να του εκσφενδονίσει κέρματα, διότι απήγγειλε απόφαση, η οποία δεν του ήταν αρεστή;
Επακολούθησε η 8ετία Σημίτη. Κατά τη διάρκειά της η χώρα βυθίσθηκε σε πολλά, ποικίλα και σοβαρότατα σκάνδαλα. Πρώτο τούτων ήτο αυτό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Δια του οποίου ζημιώθηκαν εκατομμύρια αδαών Ελλήνων, πιστευσάντων στην επίσημη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομίας, ότι η κρίση του Χρηματιστηρίου έχει βεβαία ημερομηνία λήξεως, αυτή της επανεκλογής του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα κράτη της υφηλίου, δεν υπήρξε προηγούμενο παρομοίας παρανόμου, ανεπιτρέπτου και απατηλής υπουργικής δηλώσεως, παραπλανησάσης τόσο μεγάλο αριθμό επενδυτών.
Στην οκταετία Σημίτη συνέβησαν τα πρωτοφανή σκάνδαλα της SIEMENS: οι ομολογημένες παροχές αυτής προς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, έμπιστο του τότε πρωθυπουργού, και προς υπουργό της κυβερνήσεως αυτού, αρμόδιο για τις εργολαβίες της άνω εταιρείας, όπως και προς πολλά άλλα στελέχη της τότε κυβερνήσεως, ή φίλους του πρωθυπουργού της.
Κατά την 8ετία αυτή κατηγορήθηκε άλλος αρμόδιος υπουργός για προμήθειες και σφετερισμό αντισταθμιστικών ωφελημάτων εκ της αγοράς εξοπλισμών. Συνδυάσθηκαν μάλιστα οι κατηγορίες αυτές με προκλητικές δαπάνες τούτου, προς διασκέδαση φίλων του και απόκτηση ακίνητης περιουσίας, μη δικαιολογούμενης από τα νόμιμα εισοδήματά του.
Την αυτή 8ετία, τέλος, άλλοι πολιτικοί του τότε κυβερνώντος κόμματος, στερούμενοι περιουσίας και εισοδημάτων, επί πλέον της βουλευτικής αποζημιώσεως, ευρέθησαν ιδιοκτήτες πολυτελών επαύλεων με πισίνες ή πανάκριβων διαμερισμάτων, σε εξέχουσες συνοικίες των Αθηνών.
Παρ΄όλα αυτά και πολλά άλλα παρόμοια, ο λαός επανέφερε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, λησμονήσας το κακό παρελθόν του. Και τούτο, λόγω των αλλεπαλλήλων και αδικαιολογήτων σφαλμάτων εκείνων οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως «Νέα διακυβέρνηση», επιδιώκουσα τάχα την επανίδρυση του κράτους, αλλά συνέχισαν τις πρακτικές των προκατόχων τους.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο πρωθυπουργός, υποσχεθείς πως θα διατηρήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, δια της χορηγήσεως ποσοστού αυξήσεως, τουλάχιστον ίσου προς τον εκάστοτε πληθωρισμό, παρεπλάνησε πολλούς και εψήφισαν το κόμμα του. Στη συνέχεια όμως παρέδωσε τους Έλληνες ψηφοφόρους του στα δεσμά των δανειστών της τρόϊκας και του ΔΝΤ, αφού κατέστησε αδύνατο τον δανεισμό της Ελλάδος από τις αγορές, με το να κατηγορεί τους προκατόχους του και την οικονομία της χώρας του, ως ευρισκομένη στα πρόθυρα της πτωχεύσεως.
Περιέκοψε μισθούς και συντάξεις. Αύξησε τη φορολογία και τον Φ.Π.Α.. Προεκάλεσε βαθεία ύφεση της οικονομίας. Επέφερε το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων. Ανάγκασε πολλές άλλες να μεταφερθούν σε γειτονικές χώρες, με μικρότερη οικονομία και περισσότερες διοικητικές διευκολύνσεις. Έφερε πολλές επαγγελματικές τάξεις (ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, φαρμακοποιούς, γιατρούς, δικηγόρους και άλλους) σε αδιέξοδο και απόγνωση. Εξαθλίωσε τη μεσαία τάξη. Αλλοίωσε τον πληθυσμό της Ελλάδος δια της ακωλύτου υποδοχής λαθρομεταναστών, ιδιαιτέρως μουσουλμάνων. Και κλόνισε την εθνική συνείδηση των Ελλήνων δια της απαλείψεως της λέξεως «εθνικό» από ονομασίες των υπουργείων.
Περαιτέρω, επέτρεψε την παραποίηση της ιστορίας από πρόσωπα που χρησιμοποίησε σε καίριες κρατικές θέσεις. Όλοι ενθυμούνται την απόπειρα διδαχής προς τους μαθητές της παραλόγου εκδοχής, ότι οι Έλληνες κάτοικοι της Μικράς Ασίας, κατά την μικρασιατική καταστροφή, δεν κατεσφάγησαν από τους Τούρκους, όπως λέγουν πολλοί ιστορικοί της εποχής και διπλωμάτες μεγάλων χωρών (Αμερικής και Αγγλίας), που ευρέθησαν στη Σμύρνη την εποχή εκείνη, αλλά υπήρξαν θύματα του «συνωστισμού τους» επί της προκυμαίας της τραγικής πόλεως, που ωστόσο καιγόταν.
εχει δημιουργηθεί εικόνα πλήρους διαλύσεως του κράτους. Με τις καθημερινές απεργίες πολλών επαγγελματικών τάξεων και τις αλλεπάλληλες καταλήψεις. Ιδιαιτέρως δε δια της καταλήψεως του υπουργείου Υγείας επί 8 ημέρες, από τους ιατρούς του ΙΚΑ. Οι τελευταίοι, μάλιστα, ως καταληψίες, δέχθηκαν ουρές ασθενών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, προς εξέτασή τους και συνταγογράφηση φαρμάκων.
Η δημόσια τάξη είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Καθημερινώς διαπράττεται ένας φόνος και ληστείες. Ενώ στην Κερατέα διεξάγονται κάθε βράδυ οδομαχίες μεταξύ αστυνομίες και κατοίκων της περιοχής, ανθισταμένων επιμόνως στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ πλησίον των σπιτιών τους, που μετά βεβαιότητος θα αποδοκιμάσει η Ε.Ε. Ενώ στο Γραμματικό, παρά την αντίσταση των κατοίκων κατελήφθησαν εκτάσεις προς εναπόθεση απορριμμάτων, χωρίς να έχουν απαλλοτριωθεί.
Στο μεταξύ η κυβέρνηση, αντί να λάβει μέτρα ανακάμψεως της υφέσεως της οικονομίας εξαγγέλλει περαιτέρω περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων έως 30%, αδιαφορούσα, αν θα τους εξαναγκάσει να μιμηθούν τους Αιγυπτίους, καταλαμβάνοντες τις πλατείες μέχρις ότου φύγει η κυβέρνηση της εξαθλιώσεως. Οι κυβερνώντες όμως κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν.
Για παράδειγμα με το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων», εκτός από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τους συμβούλους – που ασφαλώς θα πληρώνονται κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων – προβλέπονται και 15 θέσεις «Ειδικών επιστημόνων», με αποδοχές οριζόμενες κατά παρέκκλιση των άνω διατάξεων, επτά (7) θέσεις προσωπικού και μία θέση νομικού συμβούλου, αμειβομένου επίσης κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.
Και διερωτάται κάθε σκεπτόμενος Έλλην τι θα προσφέρει η ανεξάρτητη αυτή αρχή, αφού υπάρχει και μπορεί να συμπληρωθεί νομοθετικώς αν είναι ανεπαρκής, ο προηγούμενος έλεγχος του ελεγκτικού συνεδρίου. Και επίσης, τι λόγο υπάρξεως έχουν οι 15 ειδικοί επιστήμονες, όταν θα υπάρχει νομικός σύμβουλος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου δια τον έλεγχο των συμβάσεων τούτων; Αλλά σε μια χώρα, όπου, παρά την ύπαρξη του υπουργείου των Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπάρχει και λειτουργεί «Ανεξάρτητη αρχή διαχειρίσεως του δημοσίου χρέους», πώς είναι δυνατόν να μη χρεοκοπήσει η οικονομία;
Τέλος, εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι στο υπουργικό συμβούλιο της ελληνικής κυβερνήσεως εκλήθη να παραστεί ο πρώην Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, κ. Φίσερ. Αναρωτιέται κανείς τι θα γινόταν, αν τούτο είχε πράξει κυβέρνηση άλλου κόμματος. Όλα τα «παπαγαλάκια» θα την κατηγορούσαν, ως υποτελή και ως προσβάλλουσα την Ελλάδα, διότι εμφανίζεται ως μη ανεξάρτητη χώρα. Όμως, για την άνω ενέργεια της σημερινής κυβερνήσεως, ουδέν ως τώρα σχόλιο διατυπώθηκε!

Related posts:

Comments