Έλληνας Πρόξενος: “Δεν εμπλεκόμαστε με Σκοπιανούς γιατί θέλουμε να δείξουμε καλή πίστη”

Μπορεί αυτές τις ημέρες να εκδικάζεται η σκανδαλώδης καταγγελία των Σκοπίων εναντίον της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το Ελληνικό ΥΠΕΞ όμως φαίνεται να παραμένει πιστό στις αρχές του. Ενδοτικότητα άνευ προηγουμένου στα Εθνικά θέματα!!

Τον προηγούμενο Οκτώβρη, Έλληνες Ομογενείς ζήτησαν την συνδρομή Ελλήνων Προξενων στην Αυστραλία, για ακόμα μιά προπαγανδιστική ενέργεια των Σκοπιανών της εκεί Διασποράς. Την διεξαγωγή του  αυτοαποκαλούμενου, “‘Macedonian’ Film Festival” στην χὠρα αυτή, το οποίο περιείχε στο logo του, τον Ελληνικό Ήλιο της Βεργίνας.

Η παραπάνω απάντηση, ουσιαστικά φανερώνει την γραμμή που έχει πέσει από το ΥΠΕΞ στους Έλληνες Διπλωμάτες. Άστε τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν ελεύθεροι στα πλαίσια πάντα της ¨Καλής Πίστης”.

Η απάντηση που φέρονται να εισέπραξαν από τον Έλληνα Πρόξενο μεγάλης πόλης της Αυστραλίας τότε, ήταν μέσα στα πλαίσια του, “Θέλουμε να επιδείξουμε καλή πίστη λόγω της επερχόμενης εκδίκασης της καταγγελίας στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης και δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε.”

Με λίγα λόγια, οι Σκοπιανοί μας σέρνουν στα Διεθνή δικαστήρια εξευτελίζοντας μας διεθνώς και το ΥΠΕΞ επιδεικνύει εγκληματική ανοχή για να μην τους κακοκαρδίσουμε. Η παραπάνω απάντηση είναι ενδεικτική και  ουσιαστικά φανερώνει την γραμμή που έχει πέσει από το ΥΠΕΞ στους Έλληνες Διπλωμάτες. Άστε τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν ελεύθεροι, στα πλαίσια πάντα της ¨Καλής Πίστης“.

Ειδικά στην Αυστραλία, η Σκοπιανή Διασπορά έχει αποθρασυνθεί και προωθεί την προπαγάνδα τους με κάθε δυνατόν τρόπο.

Αυτές τις ημέρες ενημερωθήκαμε ότι στο site του “UMD“, ενός Εθνικιστικού Σκοπιανού Οργανισμού της Διασποράς, γίνεται λόγος για νέο επερχόμενο “Φεστιβάλ” των Σκοπιανών στo Perth, αυτήν την φορά για να “διαφημίσουν” τα “Μακεδονικά” φαγητά και κρασιά. Εκτός των άλλων, μπορείτε να θαυμάσετε στο flyer των Σκοπιανών να υπάρχει και ο Ήλιος της Βεργίνας.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά, βάσει των κανονισμών του οργανισμού World Intellectual Property Organization (WIPO) ο 16κτινος ήλιος (όπως άλλωστε και ο 12κτινος/8κτινος)  έχει καταχυρωθεί διεθμώς ως Ελληνικό Σύμβολο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Προξενείο στην πόλη του Perth,  έτσι ώστε να τους ρωτήσουν σε ποιές ενέργειες έχει ήδη προχωρήσει το Ελληνικό Προξενείο, και αν δεν έχει ενεργήσει ακόμα, ποιές ενέργειες το Προξενείο προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα.

Επικοινωνία με το Ελληνικό Προξενείο του Perth:

grconsul[at]arach.net.au

Related posts:

Comments