ΠΓΔΜ: δεν κάνουμε μυστικές συνομιλίες με Ελλάδα
April 12th, 2011 by GiannisXo
Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για μυστικές διαβουλεύσεις γύρω από το θέμα της ονομασίας προχώρησε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ καθως η χώρα αργά αλλά σταθερά εισέρχεται σε προεκλογικό κλίμα, στο οποίο βασικό χαρακτηριστικό θα είναι για μια ακόμη φορά η “επίλυση της ονομασίας”. «Διαψεύδουμε ολοκληρωτικά τις αναφορές σε κάποια ΜΜΕ για δήθεν ύπαρξη μυστικών διαπραγματεύσεων γύρω από το ζήτημα της ονομασίας. Αυτού του είδους οι αναφορές είναι εντελώς ανακριβείς και αποτελούν αναλήθειες και κατασκευές», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Διευκρινίζεται ακόμη ότι το μοναδικό πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται συνομιλίες επ’ αυτού του ζητήματος είναι η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών δια των υπηρεσιών που προσφέρει ο κ. Νίμιτς.
«Η κυβέρνηση θεωρεί όλες αυτού του είδους τις αναφορές στα ΜΜΕ ως κακοπροαίρετες έναντι των συμφερόντων της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση. Ωστόσο στο πλαίσιο των συζητήσεων Μπαρόζο και Γκρούεφσκι, επανειλημμένα ο πρωθυπορυγός των Σκοπίων αναφέρθηκε στις επαφές και συνομιλίες με την Ελληνική πλευρά, χωρίς να καθορίσει εντούτοισ σε ποιό επίπεδο και πως πραγματοποιούνται αυτές.
Πηγή: e-dragoumanos.gr
Related posts:
Admin
Latest posts by Admin (see all)
- ΠΟΥΛΑΝΕ τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom… ΠΟΥΛΑΝΕ και την ονομασία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; - April 18, 2011
- Αρχαία Ολυμπία – Λίμνη Καϊάφα: Γη των Θεών και της Ειρήνης - April 18, 2011
- Παίρνει τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας το αλβανικό κράτος! - April 18, 2011
RECENT COMMENTS