Συμφωνούν μόνο σε διπλή ονομασία τα Σκόπια – “Όχι” σε γεωγραφικό προσδιορισμό

 

FYROMIvanov Συμφωνούν μόνο σε διπλή ονομασία τα Σκόπια   Όχι σε γεωγραφικό προσδιορισμό

Τα Σκόπια επιμένουν να μείνουν στο περιθώριο της διεθνούς ζωής: Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε σήμερα ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα Σκόπια μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και μίλησε μόνο για διπλή ονομασία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, μία πρόταση για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)» θα μπορούσε να εξετασθεί σοβαρά από τα επίσημα Σκόπια και να τεθεί σε δημοψήφισμα για έγκριση από τους πολίτες της χώρας.

Ακόμη, ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου, αναμένει να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ έκανε αυτές τις δηλώσεις στη Γενεύη,σε δημοσιογράφους από τα Σκόπια.

Ο κ. Ιβάνοφ βρίσκεται στη Γενεύη για να μετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ, με θέμα τη μείωση των παγκόσμιων κινδύνων από φυσικές καταστροφές.

Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να έχει συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στην οποία θα συζητηθεί το ζήτημα της ονομασίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Σκόπια: συζητάμε μόνο διπλή ονομασία (σιγά, η πατρίδα κοιμάται)
  2. Δυσαρέσκεια από την Αθήνα για τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό
  3. Απορρίπτει “erga omnes” και γεωγραφικό προσδιορισμό ο Γκρούεφσκι
  4. ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Επανέρχονται στη διπλή ονομασία
  5. Γκρτσεβ: “Παρόμοια τεράστια αγάλματα με αυτό του Αλέξανδρου βρίσκονται μόνο σε Δικτατορίες, σε Φασιστοειδή καθεστώτα και τα τελευταία ήταν του Σαντάμ Χουσείν”
Comments