Υπουργείο Εξωφρενικών 15-5-2011

— Μα πού χάθηκε ο φον Δημήτριος Αʼ; Προφανώς όλα τα θέματα της χώρας έχουν μπει στον δρόμο τους και έτσι δεν είναι και απαραίτητη η δική του προσφορά. Αφού έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στη διεθνή σκακιέρα, αποφάσισε να συμβάλει και στη λύση των προβλημάτων της παγκόσμιας προοδευτικής διακυβέρνησης και έτσι συνόδευσε τον πρωθυπουργό στο Όσλο, στο παρακμιακό συνέδριο που ούτε ο Θαπατέρο δεν ξόδεψε τον χρόνο του για να πάει. Έτσι, ο φον με τον προϊστάμενό του, όπως τον παλιό καλό καιρό. Βοηθός, με τον χαρτοφύλακα στο ένα χέρι και το πρόγραμμα των ραντεβού στο άλλο χέρι…

— Δεν θα πούμε για την υψηλή διπλωματία, αλλά για πιο απλά πράγματα. Εκείνη η έρμη η βοήθεια στους εξεγερμένους της Λιβύης πότε θα ξεκινήσει από την Αθήνα; Όπως πάνε, θα έχουν τελειώσει οι εχθροπραξίες και μετά θα αφιχθεί η αποστολή εκεί. Γιατί η αποστολή της βοήθειας δεν γίνεται μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά είναι και ένας τρόπος για να αποκαταστήσει σχέσεις η Αθήνα με την άλλη πλευρά στη σύγκρουση της Λιβύης.

η ενδεχόμενη αναβάθμιση του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μπορεί να υποκρύπτει υπό τον μανδύα της αμοιβαιότητας την απαίτηση για αναβάθμιση του τουρκικού Γενικού Προξενείου Κομοτηνής. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί, όμως, είναι ότι δυστυχώς η αναβάθμιση αυτή έχει γίνει μονομερώς και με την ανοχή της Αθήνας…

— Προς το παρόν έχουμε πετύχει το «απόλυτο»: Έχουμε εκμηδενίσει τις σχέσεις που είχαμε με τον Καντάφι, χωρίς καν να έχουμε αποκαταστήσει σχέσεις με τους εξεγερμένους… Και μετά ακούμε τα αστεία πράγματα περί «ελληνικού ρόλου»…

— Δεν ξέρω τι ακριβώς εκτιμούν στο υπουργείο Εξωτικών και εάν πράγματι επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα περί ικανοποίησης για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, σε ό,τι αφορά το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ.

• Εκτός εάν θεωρείται επιτυχία η απώλεια της Χειμάρρας από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Και όπως φαίνεται, η εξέλιξη αυτή ήρθε από ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν από την Ελλάδα!
Μπορεί ο κ. Μπολάνος να έκανε εκστρατεία που περιλάμβανε και φωτογράφηση με τον Γ. Παπανδρέου, αλλά το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας δούλευε μια χαρά παρασκηνιακά στην Ελλάδα.

— Εξάλλου υπάρχει ευθύνη και στην ηγεσία του ΚΕΑΔ, καθώς ο Βαγγέλης Ντούλες είχε συμφωνήσει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα να συνεργασθούν σε όλη σχεδόν την Αλβανία, εκτός των στενά μειονοτικών περιοχών. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα όμως φρόντισε να εξαιρέσει από τη συμφωνία τη Χειμάρρα, την οποία τελικά και κέρδισε.

— Απλώς να θυμίσουμε ότι ο πολιτικός μέντορας του Έντι Ράμα, ο γνωστός Φάτος Νάνο, ήταν εκείνος που είχε δρομολογήσει τη βία και τη νοθεία στις εκλογές στη Χειμάρρα το 2003, που δεν είχαν κάμψει τότε την ελληνική μειονότητα.

 Το κάστρο όμως έπεσε και με εσωτερικό «δάκτυλο». Το μικρό κόμμα MEGA, πιο δεξιών αποχρώσεων, έκανε ζημιά στο ΚΕΑΔ. Εάν δεν κατέβαζε δικό του υποψήφιο στη Χειμάρρα, ο Β. Μπολάνος θα είχε κερδίσει τον δήμο-σύμβολο του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

— Τα μηνύματα υπήρχαν από καιρό και το καμπανάκι το είχε χτυπήσει εγκαίρως με τηλεγράφημά του ο πρέσβης Νικόλαος Πάζιος, αλλά προφανώς στην Αθήνα απλώς το «έλαβαν υπόψη τους».

— Ορθά παρατηρεί φίλος αναγνώστης ότι η ενδεχόμενη αναβάθμιση του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μπορεί να υποκρύπτει υπό τον μανδύα της αμοιβαιότητας την απαίτηση για αναβάθμιση του τουρκικού Γενικού Προξενείου Κομοτηνής. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί, όμως, είναι ότι δυστυχώς η αναβάθμιση αυτή έχει γίνει μονομερώς και με την ανοχή της Αθήνας…

— Δεν έχουμε αμφιβολία για τις προθέσεις της Τουρκίας σε σχέση με τη Θράκη. Αλλά αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε πλέον για τις προθέσεις της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει υπάρξει ένα μπαράζ παρεμβάσεων της Τουρκίας σε εκδηλώσεις θρησκευτικές και πολιτιστικές σε κάθε γωνιά της Θράκης.

— Με άφιξη συγκροτημάτων, συλλόγων, πολιτικών παραγόντων από την Τουρκία και φυσικά με την καθοδήγηση του τούρκου προξένου και του ψευδομουφτή, που έχουν από δίπλα και τους δύο μειονοτικούς βουλευτές.
(Αλήθεια πώς ταιριάζει σε βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου να γυροφέρνει σε εκδηλώσεις στην εκλογική περιφέρειά του, έχοντας δίπλα του ανθρώπους όπως ο ψευδομουφτής Ξάνθης, που συκοφαντεί και υπονομεύει τη χώρα σε κάθε βήμα του, και να πηγαίνει σε εκδηλώσεις ελλήνων πολιτών στην περιφέρειά του, συνοδεύοντας τον τούρκο πρόξενο;)

• Όσο για το εκπαιδευτικό ταξίδι των τούρκων διπλωματών στη Θράκη και Καβάλα με επίσκεψη και στη Θεσσαλονίκη, τελικά, όπως διαβάσαμε, έγινε με την έγκριση του κ. Δρούτσα. Άντε, με τον φον στο τιμόνι σε λίγο θα φθάσουν και στην Τριπολιτσά.

— Από τους πιστούς μας αναγνώστες ο βουλευτής ΝΔ της Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, υπέβαλε και ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα με αφορμή δημοσιεύματά μας.
Ο Θεός να τις κάνει απαντήσεις, δηλαδή, καθώς σε ό,τι αφορά αυτή για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονίας» από τη Συρία, ο κ. Δρούτσας απλώς απαριθμεί τους λόγους που δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η αναγνώριση. Η οποία τελικώς έγινε, αναδεικνύοντας τόσο το προσωπικό κύρος του όσο και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών του.

— Όσο για την άλλη ερώτηση, σχετικά με επικεφαλής αρχής στη Λατινική Αμερική που τον έψαχναν από το ΥΠΕΞ εν μέσω κύματος αναγνωρίσεων της ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας απαντά ότι «δεν υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας με κάποιον πρέσβη ή διευθύνοντα πρεσβείας»…

— Για αύριο Δευτέρα η ΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο του υπουργείου Εξωτερικών κατά την προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα με τον ρώσο ΑΝΥΠΕΞ κ. Γκρουσκό.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=66783&colid=39&dt=2011-05-15%200:0:0&page=2&mode=1

Related posts:

Comments