Απελπιστική η κατάσταση στα μουσεία, λένε οι Έλληνες αρχαιολόγοι

 
«Εικόνα εγκατάλειψης»
 
2F99E4503DB7F73ED3A4F0003927FAB1 Απελπιστική η κατάσταση στα μουσεία, λένε οι Έλληνες αρχαιολόγοι
  
Οι ‘Ελληνες αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των μουσείων μέχρι τις 3   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  

Αθήνα

 
Για απελπιστική κατάσταση, κατά την οποία χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των μουσείων μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι ‘Ελληνες αρχαιολόγοι.

«Σε πολλά μουσεία οι τουρίστες βρίσκονται μπροστά σε κλειστές αίθουσες, ενώ έχουν πληρώσει το σύνολο του εισιτηρίου. Η εικόνα εγκατάλειψης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, που δεν τιμά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι ευθέως ανάλογη της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που έχει επιβληθεί στον πολιτισμό.

» Ο τομέας του πολιτισμού για ολόκληρο το 2011 δεν έχει πάρει και δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για όλες τις υπηρεσίες και τα μουσεία σε όλη τη χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Οι αρχαιολόγοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δημόσιων μουσείων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προσπαθούν μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν ανοιχτές τις πόρτες των μουσείων, να διατηρήσουν ζωντανή τη σχέση του κοινωνικού συνόλου με την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική μνήμη».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Πρώτα το όνομα, μετά η ένταξη, λένε στα Σκόπια οι ΥΠΕΞ των «27»
  2. Μικρά Ασία, Οι έλληνες αρχαιολόγοι στη Μικρά Ασία
  3. Θεσσαλονίκη – Απέκτησαν πληρέστερη εικόνα οι αρχαιολόγοι για το περίφημο ανάκτορο του Φίλιππου Β’
  4. Θεσσαλονίκη: Να μην μεταφερθούν τα αρχαία του Μετρό ζητούν οι αρχαιολόγοι
  5. Αρχαιολογικό… «Κωσταλέξι» σε πανεπιστήμια και μουσεία!
Comments