Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει τον μύθο του στο Hollywood

 

 Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει τον μύθο του στο Hollywood

Photos R. Daniel Foster

Όχι, δεν πρόκειται για μια νέα χολυγουντιανή ταινία αφιερωμένη στον Μ. Αλέξανδρο, αλλά για ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην καρδιά του Hollywood αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στον μεγάλο Έλληνα Στρατηλάτη.

Τον τίτλο “Αλέξανδρος, ο Ηγέτης του κόσμου”, διάλεξε ο Έλληνας ιδιοκτήτης του, Γιώργος Πανανδρέας, για να ονομάσει το συγκρότημα διαμερισμάτων στο Hollywood, στο οποίο συνήθως διαμένουν ηθοποιοί.

 Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει τον μύθο του στο Hollywood

Το οίκημα είχε κατασκευαστεί αρχικά το 1927 από την Paramount, ώστε να αποτελέσει κατοικία για Χολυγουντιανούς ηθοποιούς και ο Έλληνας ομογενής, ο οποίος είναι και ο ίδιος ηθοποιός, το αγόρασε το 1992.

Το 2007 προσέλαβε τον Danny Doxton να διακοσμήσει το οίκημα και να του δώσει την εκθαμβωτική μορφή που έχει σήμερα.

Στην εξωτερική του πρόσοψη μπορεί να δει κάποιος απεικονίσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σκηνές παρμένες από αρχαία Ελληνικά βάζα, Ονόματα γραμμένα στα Ελληνικά, μαίανδρους αλλά και εικόνες από πασίγνωστους ηθοποιούς όπως, η Ginger Rogers, Fred Astaire κ.α. Στο οίκημα κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα.

Ο Έλληνας ιδιοκτήτης του δεν θα μπορούσε παρά να είναι υπερήφανος, “O Μ. Αλέξανδρος άνοιξε την Περσία στον κόσμο και έτσι τον τιμώ με αυτό το κτίριο”, δήλωσε.

Ο Πανανδρέας (αληθινό όνομα όπως λέει Παλαιολόγος), γεννήθηκε στην Αθήνα και πήγε σε νεαρή ηλικία στην Αμερική. Έπαιξε σε ταινίες του Μανουσάκη ενώ του ανήκει και το Panandreas Theatre στο πασίγνωστο Melrose.

Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό αφιέρωμα της LATIMES με αρκετές φωτογραφίες.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Η Μακεδονία πάει… Hollywood!!
  2. Θεσσαλονίκη – Φοιτητές απ΄ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο 37ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού του ΙΜΧΑ
  3. O τρισέγγονος του Παύλου Μελά ζει στην Αυστραλία!
  4. Στον «αέρα» η έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο
  5. Το καθεστώς του εναέριου χώρου του Αιγαίου στο διεθνές δίκαιο
Comments