Συνεχίζονται οι προκλήσεις από αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους

 

%25CE%25A4%25CF%2583%25CE%25AC%25CE%25BC%25CE%25B7%25CE%25B4%25CE%25B5%25CF%25826 Συνεχίζονται οι προκλήσεις από αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους χωρίς την παραμικρή αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου ο Αλβανός δικαστικός Skender Damini μαζί με την οικογένεια του προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από το φυλάκιο της Κακαβιάς. Ο πατέρας του Skender Damini διέθετε διαβατήριο στο οποίο αναγραφόταν ότι γεννήθηκε στο χωριό Μαζρέκ της “Τσαμουριάς”.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι ελληνικές αρχές του απαγόρευσαν να εισέλθει στην Ελλάδα καθότι δεν υπάρχει κάποια αναγνωρισμένη χώρα με το όνομα Τσαμουριά.  Έτσι τόσο ο Skender Damini όσο και η οικογένεια του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αλβανία διαμαρτυρόμενοι για την ρατσιστική όπως ανέφεραν συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.

Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο γνωστός Αλβανός εθνικιστής και Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης Kreshnik Spahiu, ο οποίος έχει γίνει γνωστός ευρύτερα, λόγω της δημόσιας στήριξής υπέρ της Αλβανικής νεο-εθνικιστικής οργάνωση “Ερυθρόμαυρη Συμμαχία”.

Σε δηλώσεις του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Spahiu απαιτεί (!) από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στον δικαστή Skender Damini. Μέχρι στιγμής το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό και τις δηλώσεις του Αλβανού εθνικιστή, ούτε φυσικά και η αλβανική κυβέρνηση έχει σχολιάσει τις συνεχόμενες προκλήσεις των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων που προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών με προβοκατόρικες κινήσεις όπως  η προαναφερθείσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Γιατί συνεχίζονται οι αλβανικές προκλήσεις;
  2. Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τους Σκοπιανούς με τα αγάλματα στα Σκόπια
  3. Συνεχίζονται οι προκλήσεις από το Γεν. Προξενείο της πΓΔΜ στο Τορόντο
  4. Συνεχίζονται οι προκλήσεις με τον Ήλιο της Βεργίνας από Σκοπιανούς της Αυστραλίας
  5. Νέες προκλήσεις από τα Σκόπια
Comments