Σκόπια: Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Грција го поддржа печатењето на првиот Македонско-грчки речник
Η Ελλάδα υποστήριξε την έκδοση του πρώτου Μακεδονο- Ελληνικού Λεξικού, γράφει το δημοσίευμα
Ιούνιος 18, 2011.
Σκόπια.
Η Αθήνα αναγνωρίζει εμμέσως την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας αφού υποστήριξε και βοήθησε στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονo-Ελληνικού» λεξικού.
Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη,  με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης  Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι Έλληνες Ευρωβουλευτές.
Το χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα το οποίο σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση.
«Αύριο, όταν θα λένε ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει,  θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο  σύγχρονο βοηθητικό λεξικό με το οποίο αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα», λέει η Γιάνα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.
Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης – «Μακεδονικό Λεξικό» που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.

Η προώθησή του, τότε, σταμάτησε στην Αθήνα μετά την εισβολή των Νεοναζί στην αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου.

Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών οι εμπνευστές του λεξιλογίου: το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλώρινας, σε συνεργασία με το μακεδονικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» πρόκειται να το παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.
Κάλεσαν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών. Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Έλληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων που θέτει η ελληνική πολιτεία.

Στην εκδήλωση Διαβάστε περισσότερα στο:http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_6963.html
Σχόλιο Blog: Οι ισχυρισμοί των Σκοπιανών αποδείχτηκαν ψευδέστατοι. Για περισσότερα διαβάστε το άρθρο Τα Σκοπιανά ΜΜΕ συνεχίζουν να παραπληροφορούν!!

Related posts:

Comments
ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Ας κ α τ α λ ή ξ ο υ μ ε με τους προχείρους και ανουσίους λόγους ε δ ώ.Θα αναλάβη να σταματήση,να ματαιώση αυτό το τερατούργημα κάποιος ή κάποιοι από τους συμπατριώτες ή ό χ ι;Εμπτύουν τον Ελληνισμό και τους Έλληνες εντός του εθνοκράτους αυτού,μέσα ‘στο έδαφός μ α ς και εμείς θα μείνουμε απαθείς και ενεοί ενώπιον του τελεσιουργουμένου ιστορικού αυτού εγκλήματος-ατοπήματος-ολισθήματος;Μεγάλα περιθώρια ανοχής δεν τους έχουν δοθή;Ιώβειο υπομονή δεν είχαμε επιδείξη τόσους χρόνους τώρα με τους Αθιγγάνους αυτούς των Σκοπίων;Τι θα γίνη πια;Μήπως μας περιμένουν οι Βρυξέλλες;Θα φωνάξη κανείς ανευθυνο’υ’πεύθυνος κατ’Αττική πλευρά,εκτός από τις οργανώσεις των Μακεδόνων,αποδήμων και μη,για να αποτραπή αυτή η ασχημοσύνη εις βάρος της Ελλάδος;Θ’αφεθή πάλι το φλέγον αυτό θέμα και με την κάλυψή του από τα blogs μόνον;ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΙΔΩΣ,ΑΡΓΕΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΝΑΟΙ.Όλα να τα αναμένης,βεβαίως,’στο πλαίσιο της εθνοδιάλυσης και της πολιτικής αναταραχής/αναστάτωσης της ”μεταπολιτευτικής” Νεοελλάδας αλλά να φθάσουν ‘στο σημείο να χρηματοδοτούνται τέτοια αντιεπιστημονικά συνέδρια από ελληνικής πλευράς και με τη συμμετοχή πολιτικών παραγόντων από την Ελλάδα και να μην ωρύονται και οι λίθοι από κάτω,α υ τ ό δεν το έχω ζήση και δεν το έχω ‘δη,ειλικρινέστατα,π ο τ έ ‘στη ζωή μου.Τέτοια έκπτωση και τέτοιος εκφυλισμός από παρεβιασμένη πολυτρόπως και πολυμεθοδικώς και πολυμερώς Κερκόπορτα δεν έχουν ξανασυμβή και είναι μοναδικά ‘στην οικουμένη για έθνος και λαό και κοινωνία που ‘θέλει να ισχυρίζεται πως σέβεται το μέλλον των παιδιών του και ότι προνοεί για εκείνα…..

viper says:

Ἀπό πότε ἕνα “κόμμα” τό ὁποῖο ἀμφισβητεῖ μέσῳ τοῦ καταστατικοῦ του, τήν ἐθνική κυριαρχία, θεωρεῖται ΝΟΜΙΜΟ καί ὁμιλεῖ σάν ὁμόλογος ; σέ διεθνῆ φόρα ;
ἀπό πότε ἔχει ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ θέτει ὑπό τήν αἰγῖδα του, κόμματα μέ ἀποσχιστικές κορῶνες ;

viper says:

Θέλουμε τά ὀνόματα τῶν ριψάσπιδων , τῶν προδοτῶν … τῶν ἀλητῶν εὐρωβουλευτῶν ! πού εἶναι καί μέλη αὐτῆς τῆς “ὁμάδος”!
Ἀπό ποῦ ἀντλοῦν τό δικαίωμα νά διαπραγματεύονται καί νά χρηματοδοτοῦν ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα αὐτά τά κατάπτυστα πονήματα ;

D-Mak says:

Το παρακάτω Link απαντάει στα ερωτήματα σου.

http://history-of-macedonia.com/wordpress/2011/06/22/skopiana-media-sunexizoun-parapliroforisi/