Τα Σκοπιανά ΜΜΕ συνεχίζουν να παραπληροφορούν!!

Photo @ echedoros-a.gr

Πριν λίγες ημέρες το Σκοπιανό Sitel είχε δημοσιεύσει άρθρο σχετικά με την εκτύπωση του ψευτο-Μακεδονικού λεξικού.

Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονταν ψευδώς στο δημοσίευμα ότι η Ελλάδα  δήθεν υποστήριξε την εκτύπωση του λεξικού με βάση την παρακάτω ανακρίβεια:

»Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη,  με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης  Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Το Centar Maurits Coppieters (CMC) είναι think-tank της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA). Η EFA αντιπροσωπεύει ομάδες πληθυσμού που επιδιώκουν ανεξάρτητη τοπική ή κρατική υπόσταση και συμμετέχει σε ευρωομάδα με τους Πράσινους, όπου έχει το 10% των ευρωβουλευτών. Ο μοναδικός Έλληνας της ομάδας είναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, o οποίος δεν είναι όμως ευρωβουλευτής της EFA (http://www.greens-efa.eu/members/42-all-members/greece-85.html).  Άρα είναι ψευδέστατος ο ισχυρισμός των Σκοπιανών περί Ελλήνων Ευρωβουλευτών που είναι δήθεν μέλη του Ιδρύματος Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας.
Αφετέρου οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν μια ανακοίνωση με την οποία βάζουν τα πράγματα στην θέση τους και διαψεύδουν πλήρως τους αστήρικτους και ψευδείς ισχυρισμούς των Σκοπιανών.
Από Taxalia
Ανακοίνωση των Οικολόγων,  

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης ευρωβουλευτής Francois Alfonsi (επίσημο προφίλ:  http://www.europarl.europa.eu/members/expert/committees/view.do?language=EN&id=96750), είναι εκλεγμένος με το Partitu di a Nazione Corsa («Κόμμα του Κορσικανικού Έθνους») και όχι με την «Ευρώπη Οικολογία» όπου συμμετείχαν οι Γάλλοι Πράσινοι.
Στο ευρωκοινοβούλιο, το κόμμα του κ. Αλφονσί συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία»-E.F.A., που συσπειρώνει ευρωβουλευτές από μειονοτικά και περιφερειακά κόμματα, και αποτελεί ξεχωριστό κόμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου ανήκει και το «Ουράνιο Τόξο».
Ο συγκεκριμένος σχηματισμός ΔΕΝ ανήκει στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, όπου συμμετέχουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και τα άλλα πράσινα κόμματα.
Δεδομένου όμως ότι οι 7 ευρωβουλευτές της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας» δεν επαρκούν για δική τους πολιτική ομάδα, έχουν ενταχθεί ως συνεργαζόμενοι στην ομάδα των Πρασίνων που εμφανίζεται έτσι ως Πράσινοι/E.F.A.
Η τωρινή παρουσίαση στο ευρωκοινοβούλιο ενός βιβλίου που κυκλοφορεί ήδη από το 2009, σίγουρα δεν υπηρετεί την «ομαλοποίηση των σχέσεων με την Ελλάδα», που επικαλούνται οι διοργανωτές στην πρόσκλησή τους, αλλά τη στρατηγική και τις σκοπιμότητες του κ. Βοσκόπουλου και του Ουράνιου Τόξου.
Η συγκεκριμένη πάντως παρουσίαση δε χρεώνεται στους Πράσινους: Σε τελική ανάλυση, άλλωστε, δε μπορεί να φταίει για τα πάντα ο… Τρεμόπουλος. Εκτός πια αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν τα είχαμε κάνει ήδη θάλασσα ως χώρα, πολύ πριν την εκλογή του ως ευρωβουλευτή.
Με εκτίμηση
Γιάννης Παρασκευόπουλος
εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Related posts:

Comments