Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!

 

former yugoslav republic of macedonia2 Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!

Σε πανικό δείχνουν να είναι οι Σκοπιανοί από τα αρνητικά σχόλια, εντός και εκτός, που έχουν ξεσπάσει σχετικά με την τοποθέτηση των 3 αγαλμάτων σε Σκόπια και Μοναστήρι. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά τα δυσμενή σχόλια κυρίως από Ευρωπαίους αξιωματούχους, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έσπευσε άρον άρον να μετονομάσει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε… “Έφιππο Πολεμιστή”.

Έπεσε λοιπόν γραμμή σε όλα τα Σκοπιανά ΜΜΕ να αναφέρονται στο γιγαντιαίο άγαλμα του Έλληνα στρατηλάτη ως “έφιππο πολεμιστή”. Έλα όμως που η γκάφα είχε ήδη γίνει.

Ἐτσι μπορεί στην Ουτρίνσκι Βέσνικ πριν μερικές ημέρες το δημοσίευμα για τον Μέγα Αλέξανδρο και τα γενέθλια του Νίμιτς να εξαφανίστηκε… μυστηριωδώς, όμως το ίδιο δεν συνέβηκε και με τα υπόλοιπα Σκοπιανά ΜΜΕ.

Λόγου χάρη, το γνωστό σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων, ΜΙΑ, έκανε το λάθος και μίλησε για Μ. Αλέξανδρο, πριν το γυρίσει στο… τσάμικο για τον “έφιππο πολεμιστή”.

ΜΙΑ, 14 Ιουνίου 2011

mia14june Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!

http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=84549318&lId=2&pmId=

Ενώ λίγες ημέρες αργότερα…

ΜΙΑ, 21 Ιουνίου 2001

mia21june Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!
http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=84716723&lId=2&pmId=13

Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, οι Σκοπιανοί σκέφτηκαν να επιδείξουν για μιά ακόμα φορά πόσο σέβονται τις υποχρεώσεις τους από την Ενδιάμεση Συμφωνία με την χώρα μας.

interimsun Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!

Στο Μοναστήρι τοποθέτησαν στο συντριβάνι μαζί με το άγαλμα του Φιλίππου Β΄ και τον Ελληνικό Ήλιο της Βεργίνας, παραβιάζοντας κατάφορα την Ενδιάμεση Συμφωνία.  Φυσικά αν περίμενε κάποιος από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην συνάντηση του με τον σκοπιανό ομόλογο του να τρίξει τα δόντια και να ξεφύγει από την λογική του “μη μου τους κύκλους τάραττε“, έπεσε πανηγυρικά έξω. Για μιά ακόμα φορά η Ελληνική πολιτική ηγεσία αποδείχτηκε εξαιρετικά.. λίγη.

philipsun Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!

ΥΓ. Φήμες που θέλουν και το άγαλμα του Φιλίππου στο Μοναστήρι να μετονομάζεται σε “Πατέρα του έφιππου πολεμιστή” κρίνονται ως ψευδείς και κακόβουλες.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Μεγαλειώδης γκάφα ΥΠΕΞ με την ανακοίνωση για το Ψευδοκράτος
  2. Η Θράκη θα γίνει μια άλλη Κύπρος; του Θέμη Στοφορόπουλου
  3. Μαζί με την παρουσίαση για το Βυζάντιο, μια ελληνική «επέλαση» στην Αμερική
  4. Η φιλοσκοπιανή εφημερίδα και μια φωτογραφία του 1943 στις Σέρρες
  5. Κι άλλη αναπροσαρμογή προϋπολογισμού στα Σκόπια
Comments