H Ιστοσελίδα του Σκοπιανού ΥΠΕΞ παραπληροφορεί…

 

Πράγματα και θαύματα βρίσκει κάποιος στην επίσημη Ιστοσελίδα του Σκοπιανού Υπουργείου Εξωτερικών.

Καταρχάς στην σελίδα των διμερών σχέσεων, οι Σκοπιανοί παραθέτουν μια λίστα 167 χωρών, οι οποίες υποτίθεται έχουν διπλωματικές σχέσεις μαζί τους με τον τίτλο “ЕSTABLISHED FULL DIPLOMATIC RELATIONS OF THE ‘REPUBLIC OF MACEDONIA’‘.

fyrom foreign ministry1 H Ιστοσελίδα του Σκοπιανού ΥΠΕΞ παραπληροφορεί...

Ανάμεσα τους βρίσκουμε και την Ελλάδα.

fyrom foreign ministry2 H Ιστοσελίδα του Σκοπιανού ΥΠΕΞ παραπληροφορεί...

Σύμφωνα λοιπόν με την  επίσημη Ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει κάποια “Republic of Macedonia” και έχει πλήρεις διπλωματικές σχέσεις μαζί της!!! Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες όπως πχ η Αυστραλία, οι οποίες τους αναγνωρίζουν ως “the Former Yugoslav Republic of Macedonia”.

Αλήθεια στο Ελληνικό ΥΠΕΞ το ξέρουν αυτό;; Αν όχι, τώρα που το έμαθαν, τι προτίθενται να κάνουν;;

Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε την σελίδα με τις διπλωματικές αποστολές σε όλον τον κόσμο της γειτονικής χώρας.

Παρατηρείστε προσεκτικά το e-mail που έχουν διαλέξει οι Σκοπιανοί για την Προξενείο τους στην Θεσσαλονίκη… “[email protected]

Παραδόξως στα e-mails επικοινωνίας που δίνονται για τις πρεσβείες/προξενεία, όλες οι πόλεις αναφέρονται με την Αγγλική τους ονομασία…. εκτός από μία… την Θεσσαλονίκη που αναφέρεται ως “solun”.  Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!!!

fyrom foreign ministry3 H Ιστοσελίδα του Σκοπιανού ΥΠΕΞ παραπληροφορεί...

Πάμε τέλος στο αγαπημένο μας θέμα. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση, οι Σκοπιανοί ανακάλυψαν κάπου χαμένο εκεί στoν κεντρικό Ειρηνικό το παγκοσμίως άγνωστο… Τουβαλού και το έχρισαν ως την 132η χώρα που δήθεν τους αναγνωρίζει με το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο!!

Αλήθεια οι άλλες 131 χώρες ποιές υποτίθεται ό,τι είναι;; γιατί ντρέπονται τόσο να τις ανακοινώσουν επίσημα όλα αυτά τα χρόνια;; Mήπως επειδή οι χώρες είναι αρκετά λιγότερες απ’ ό,τι υποστηρίζουν;;;

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Στα κρύα του λουτρού άφησε τους Σκοπιανούς ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
  2. Φίλιπ Ρίκερ για Σκόπια : Πρώτα Επίλυση του Ονόματος και έπειτα Πρόσκληση
  3. Την «οικουμενικότητα» του Πατριαρχείου αποδέχεται το Συμβούλιο της Ευρώπης
  4. Τα Σκόπια ανάμεσα στις πρώτες χώρες διακίνησης γυναικών και παιδιών που έχουν πέσει θύματα εμπορίου λευκής σαρκός με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του State Department
  5. ” Δημοκρατία της Μακεδονίας ” τα Σκόπια σε έγγραφα του ΟΗΕ !!!
Comments
STENIMACHOS,EASTERN RUMELIA says:

Μπραβο για την αποκαλυψη!
Ειδικα το ζητημα με το e-mail ειναι απυθμενη προκληση!
Οι Σλαβοι ποτε δεν εισηρθαν στη Θεσσαλονικη κι ετσι πριν και τους Βαλκανικους πολεμους στις γειτονιες τις πολης υπηρχαν μονο 10.000 Βουλγαροι κυριως εμποροι που ειχαν εγκατασταθει εκει στη διαρκεια του 18ου και 19ου αιωνα!
Ας μην ξεχναμε οτι η Οθωμανικη Αυτοκρατορια ηταν τοτε εναν ενιαιο κρατος και η μετακινηση εντος της επικρατειας της δεν διεφερε απο τις πληθυσμιακες μετακινησεις που γινονται σημερα σε ενα συγχρονο κρατος!
Τοτε οι λιγοστοι Βουλγαροι εποικοι της πολης ειχαν μετακινηθει στη Θεσσαλονικη καθως ηταν το οικονομικο και πολιτιστικο κεντρο της Βαλκανικης!
Μετα τους Βαλκανικους Πολεμους οι Βουλγαροι επεστρεψαν στις πατρογονικες εστιες τους στη σημερινη Νοτια Βουλγαρια!
Δεν μπορω να καταλαβω πως κολλανε οι Νοτιοσλαβοι των Σκοπιων με τη Θεσσαλονικη!
Να μου πεις εδω διεκδικουν το νησι της Θασου που απο την αρχαιοτητα κατοικηθηκε απο το Θρακικο φυλλο των Θασιων που στη συνεχεια αναμοιχτηκε με Αθηναιους αποικους!

Edessa says:

Δεν μπορείς να αναστείλεις λειτουργία προξενείου με αιτιολογικό την προκλητική επιλογή ονόματος σε ένα mail. Ενδιαφέρον όμως έχει να μάθουμε πως θα επικοινωνήσει ηλεκτρονικά κάποιος από την Ελληνική πλευρά με το προξενείο. Θα στείλει mail στο “solun@…”?

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ says:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΣΛΑΒΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΣΟΛΟΥΝ