Τιμή στον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

 

Τιμή στον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

 PAME Τιμή στον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

Σε αδελφική ατμόσφαιρα, με παρόντες τους φίλους του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και στα γραφεία του Πατριωτικού Μετώπου στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σκοπιανού αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Μιλώντας στην εκδήλωση,  ο Συντονιστής του Κινήματος κ. Σταύρος Βιτάλης, αναφέρθηκε στον «αδελφό Βάσκο, ένα ζωντανό παράδειγμα αγώνα και δράσης, ο οποίος ενώ είναι ένας κορυφαίος ιστορικός και αρχαιολόγος στην πατρίδα του και  ο οποίος θα μπορούσε να περιοριστεί στην ανάπτυξη και μόνο των θέσεών του, – ένα «σύνηθες σπορ» πολλών Ελλήνων διανοούμενων – επέλεξε τον δρόμο της θυσίας και των διώξεων του καθεστώτος».

Ο Βάσκο από την πλευρά του, αναφέρθηκε στους σκοτεινούς καιρούς που βιώνει γενικότερα η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και κάλεσε τον λαό των Σκοπίων, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην συνολική επίθεση την οποία δέχεται η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, και να μην πέφτει στην παγίδα των διεθνών κέντρων που σχεδιάζουν την κονιορτοποίηση της χερσονήσου του Αίμου».

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας της επίσκεψης του Βάσκο στην Αθήνα, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία των Ελλήνων και των Σκοπιανών πατριωτών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση του ονόματος, είναι ένα στημένο παιχνίδι διεθνών κέντρων συμφερόντων.

http://olympia.gr/2011/08/29/%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%ce%b2%ce%b9%cf%84%cf%82/

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Έχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων;
  2. Απόλυση κορυφαίου δημοσιογράφου στα Σκόπια για…κριτική στον Γκρούεφσκι
  3. Οι Αρχαίοι διάβαζαν βιβλία δίπλα στον Ιλισό
  4. «Σκοποί και Χοροί της Βορειοδυτικής Μακεδονίας» στον Ιανό την Τετάρτη 2 Ιουνίου
  5. Σκοπιανοί Καταστηματάρχες : “Θα είμασταν στον δρόμο εάν δεν ήταν οι Έλληνες”
Comments