Τιμή στον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

Τιμή στον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

 

Σε αδελφική ατμόσφαιρα, με παρόντες τους φίλους του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και στα γραφεία του Πατριωτικού Μετώπου στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σκοπιανού αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Μιλώντας στην εκδήλωση,  ο Συντονιστής του Κινήματος κ. Σταύρος Βιτάλης, αναφέρθηκε στον «αδελφό Βάσκο, ένα ζωντανό παράδειγμα αγώνα και δράσης, ο οποίος ενώ είναι ένας κορυφαίος ιστορικός και αρχαιολόγος στην πατρίδα του και  ο οποίος θα μπορούσε να περιοριστεί στην ανάπτυξη και μόνο των θέσεών του, – ένα «σύνηθες σπορ» πολλών Ελλήνων διανοούμενων – επέλεξε τον δρόμο της θυσίας και των διώξεων του καθεστώτος».

Ο Βάσκο από την πλευρά του, αναφέρθηκε στους σκοτεινούς καιρούς που βιώνει γενικότερα η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και κάλεσε τον λαό των Σκοπίων, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην συνολική επίθεση την οποία δέχεται η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, και να μην πέφτει στην παγίδα των διεθνών κέντρων που σχεδιάζουν την κονιορτοποίηση της χερσονήσου του Αίμου».

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας της επίσκεψης του Βάσκο στην Αθήνα, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία των Ελλήνων και των Σκοπιανών πατριωτών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση του ονόματος, είναι ένα στημένο παιχνίδι διεθνών κέντρων συμφερόντων.

http://olympia.gr/2011/08/29/%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%ce%b2%ce%b9%cf%84%cf%82/

Related posts:

Comments