Στα “μαχαίρια” οργανώσεις Σκοπιανών της Διασποράς για τον Γκλιγκόροφ

 

gligorov%20pic Στα μαχαίρια οργανώσεις Σκοπιανών της Διασποράς για τον Γκλιγκόροφ

Ο πρ. Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ

Τα μαχαίρια βγήκαν ανάμεσα στο UMD και στο WMC, οργανώσεις Σκοπιανών της Διασποράς. Αφορμή στάθηκε η βράβευση από το UMD του πρ. Προέδρου της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ στα πλαίσια των 20 χρόνων από την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ.

Το WMC απάντησε με μια οργισμένη ανακοίνωση πως η πλειοψηφία των Σκοπιανών και των Οργανώσεων τους θεωρεί την βράβευση απαράδεκτη. Παράλληλα τόνισε πως τα λάθη του πρώην προέδρου δεν “ξεπλύνονται” ούτε σε 1000 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας τους.

Ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ, έμεινε γνωστός στην ιστορία για την παραδοχή της ιστορικής αλήθειας για τους αρχαίους Μακεδόνες. Δηλαδή πως οι συμπατριώτες του είναι Σλάβοι που ήρθαν τον 5ο και 6ο αιώνα στην περιοχή ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και τους αρχαίους Μακεδόνες που ήταν Έλληνες.

Σε άλλες δηλώσεις του στην Τσεχική εφημερίδα CESKY DENIK ως πρόεδρος τότε της ΠΓΔΜ, είχε παραδεχτεί την ύπαρξη Ελληνικής Μειονότητας 100,000 ατόμων στα Σκόπια!!

httpv://www.youtube.com/watch?v=uA3kwC2YTq4″ />httpv://www.youtube.com/watch?v=uA3kwC2YTq4″ type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” width=”425″ height=”344″>

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Θεσσαλονίκη – Ελληνικό καλοκαίρι για 800 ελληνόπουλα της διασποράς
  2. Νεώτερα για την Υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς – Τι υποστηρίζουν στα Σκόπια για τον Βάσκο
  3. Ανώμαλη προσγείωση για Σκοπιανούς από τον Αμερικανό Πρέσβη στα Σκόπια
  4. Την Τρίτη 21 Ιουλίου η αποστολή στα Σκόπια για τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς
  5. Αποχώρησε ο Μέγας Αλέξανδρος από το Τσάλεντζ Καπ γυναικών, λόγω σκοπιανών προκλήσεων
Comments