Ντοκουμέντο : Oι Μακεδόνες ανάμεσα στους άλλους Έλληνες στην Εθνική Συνέλευση του 1843

 

3 Septembre 1843 Ντοκουμέντο : Oι Μακεδόνες ανάμεσα στους άλλους Έλληνες στην Εθνική Συνέλευση του 1843

Ακόμα ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει περίτρανα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στο Σύνταγμα του 1843 αναφέρονται οι Μακεδόνες ανάμεσα στους άλλους Έλληνες.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 1843 έγιναν οι εκλογές και οι εκλεγμένοι πληρεξούσιοι συγκρότησαν την συνταγματική Εθνική Συνέλευση που είχαν απαιτήσει όσοι έλαβαν μέρος στην επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου και έγραψαν Σύνταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Όθωνας.

Ανάμεσα στους άλλους Έλληνες, όπως Σάμιους, Θεσσαλούς, Κρήτες αναφέρονται και οι Μακεδόνες. Μάλιστα, ο όρος Μακεδόνες χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να υποδηλώσει Έλληνες.
Στο Σύνταγμα της Εθνικής Συνέλευσης εν Αθήναις , ουσιαστικά το πρώτο Σύνταγμα με τυπικές βάσεις, ανάμεσα στα άλλα μαθαίνουμε το πως  έβλεπαν οι Έλληνες των ελεύθερων περιοχών, τους υπόλοιπους που ήταν ακόμα κυρίως κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ανάμεσα στους άλλους Έλληνες, όπως Σάμιους, Θεσσαλούς, Κρήτες  αναφέρονται και οι Μακεδόνες. Μάλιστα, ο όρος Μακεδόνες χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να υποδηλώσει Έλληνες!!!!

parl1844mac11 1024x789 Ντοκουμέντο : Oι Μακεδόνες ανάμεσα στους άλλους Έλληνες στην Εθνική Συνέλευση του 1843
parl1844mac13 Ντοκουμέντο : Oι Μακεδόνες ανάμεσα στους άλλους Έλληνες στην Εθνική Συνέλευση του 1843parl1844mac12 Ντοκουμέντο : Oι Μακεδόνες ανάμεσα στους άλλους Έλληνες στην Εθνική Συνέλευση του 1843

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Έπαθλα με τον Ήλιο της Βεργίνας απένειμαν στην εθνική ομάδα Handball τους οι Σκοπιανοί
  2. Όχι στην εθνική κατάθλιψη
  3. Τα Σκόπια ανάμεσα στις πρώτες χώρες διακίνησης γυναικών και παιδιών που έχουν πέσει θύματα εμπορίου λευκής σαρκός με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του State Department
  4. Μεγάλη εθνική επιτυχία της ΟΝΝΕΔ στο Εκλογικό Συνέδριο του YEPP
  5. Άγριος καυγάς ανάμεσα σε μέλη Σκοπιανής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας
Comments