Ο Τουρκικός εθνικισμός αναστατώνει την Ευρώπη

Τουρκική διαδήλωση

Σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες διαδηλώσεις από Τούρκους μετανάστες εναντίον του PKK. Άκρως ανησυχητικό ήταν το γεγονός της συμμετοχής Γκρίζων Λύκων, σχεδόν σε όλες τις διαδηλώσεις, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις κατέληξαν σε άγριες συμπλοκές και επεισόδια εναντίον Κούρδων.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τους Τούρκους Γκρίζους Λύκους να παρελαύνουν στην Στουτγάρδη. Αν και υποτίθεται φιλοειρηνική η διαδήλωση, στο βίντεο εμφανίζονται αρκετοί από τους διαδηλωτές να προβαίνουν στον γνωστό φασιστικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων.

.

Το Σάββατο σε αντίστοιχη διαδήλωση υπέρ της.. Ειρήνης, στο St Ettienne της Γαλλίας, Τούρκοι διαδηλωτές κατέστρεψαν ένα Κουρδικό κατάστημα.

Πηγή: Fdesouche.com

Ο Κούρδος Ιδιοκτήτης του καταστήματος, δήλωσε:

“”Έχουμε την δουλειά μας εδώ. Έχω προσλάβει 9 ανθρώπους. Δεν ανακατωνόμαστε με πολιτικά ή με τις θρησκείες. Δεν είναι εκπρόσωπος του PKK. Είμαστε στην Γαλλία. Ας διαδηλώσουν εναντίον του PKK!”
Και πρόσθεσε, “γιατί η αστυνομία δεν επενέβει; Μου είπαν πως δεν είχα αρκετά άτομα. Το βράδυ φοβάμαι για την οικογένεια μου. Ποιός ξέρει αν θα επιστρέψουν και θα βάλουν φωτιά στο μέρος!!”

Στο Άμστερνταμ, Τούρκοι επιτέθηκαν ακόμα και εναντίον της αστυνομίας ενώ κατέστρεψαν ένα από τα κέντρα της Κουρδικής κοινότητας στην πόλη.

Στην Γερμανική πόλη Χάγκεν, περίπου 150  εξαγριωμένοι Τούρκοι επιτέθηκαν εναντίον ενός Κουρδικού Πολιτιστικού κέντρου και συνεπλάκησαν με Κούρδους. Συμπλοκές μεταξύ Τούρκων και Κούρδων είχαμε και στο Αμβούργο, με την Αστυνομία τελικά να καταφέρνει να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Τμήμα Ειδήσεων –  History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments