Ο καθηγητής Ιάκωβος Μιχαηλίδης σε δύο δημόσιες διαλέξεις στην Αυστραλία

Ο καθηγητής Ιάκωβος Μιχαηλίδης

Ο καθηγητής Ιάκωβος Μιχαηλίδης

13 Nov 2011

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών και η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας, οργανώνουν από κοινού διάλεξη του καθηγητή Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ιάκωβου Μιχαηλίδη, με θέμα «Ελλάδα και Βαλκάνια: Συγκλίνουσες και Αποκλίνουσες Τάσεις». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, στην αίθουσα διαλέξεων της Παμμακεδονικής, 470 Queens Parade, Clifton Hill, στις 6.30 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, από τις 9.00 έως τις 12 το μεσημέρι θα λάβει χώρα Ημερίδα στον ίδιο χώρο της Παμμακεδονικής με κεντρικό ομιλητή τον επισκέπτη καθηγητή του ΑΙΜΣ, καθηγητή κ. Ι. Μιχαηλίδη. Θέμα της Ημερίδας θα είναι «Η Ελλάδα ως παράγοντας σταθερότητας στα βαλκάνια, η Μακεδονία, οι μακεδονικές οργανώσεις και το μέλλον τους στη Διασπορά». Στην Ημερίδα θα μιλήσουν, επίσης, ο ιστορικός, κ. Σταύρος Σταυρίδης, ο ελληνιστής, κ. Παναγιώτης Γκογκίδης, ο κ. Ίαν Πελεκανάκης, από το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο, και ο καθηγητής, κ. Α. Μ. Τάμης.

Προς το σκοπό αυτό προσκλήθηκαν πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και άτομα που υπηρετούν από διάφορες θέσεις την ομογένεια. Την επίσκεψη του καθηγητή Ι. Μιχαηλίδη στηρίζουν με χορηγίες τους οι οικογένειες των Α. Και Μ. Ρέβη και Νίκου Σικαβίτσα.

Ο κ. Μιχαηλίδης είναι καθηγητής της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Τμήματος Ερευνών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Είναι συγγραφέας δεκάδων μονογραφιών, συλλογικών εργασιών και κεφαλαίων σε βιβλία και έγκριτα περιοδικά. Μετά το πέρας της δημόσιας διάλεξης και της Ημερίδας θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση και οι ομιλητές θα δεχτούν ερωτήσεις από τη βάση. Η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης, μετά το πέρας των διαλέξεων θα δεξιωθεί τους προσκεκλημένους.

«Αποτελεί τιμή για την Παμμακεδονική η συνεργασία μας με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών καθώς και η παρουσία του καθηγητή κ. Μιχαηλίδη μάς γεμίζει με υπερηφάνεια. Είμαστε λαός περήφανος και έντιμος και στις δύσκολες αυτές στιγμές για το έθνος συντασσόμαστε όλοι στον κοινό αγώνα. Ο επισκέπτης μας, κ. Μιχαηλίδης είναι προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους και η προσφορά του στην επιστήμη και στη γνώση σε θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα, τη Μακεδονία και τα Βαλκάνια είναι όντως πολύ μεγάλη. Η Παμμακεδονική θα συνεχίσει τον αγώνα της απτόητη, ώστε οι θέσεις μας για τη Μακεδονία να υιοθετηθούν και να καρποφορήσουν» είπε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δ. Μηνάς.

«Ο επισκέπτης καθηγητής του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών, θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Notre Dame την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, πριν έρθει στη Μελβούρνη. Την άλλη Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, μεταβαίνει στο Σίδνεϊ ως φιλοξενούμενος του Πολιτιστικού Κέντρου «Κωστής Παλαμάς» και, στη συνέχεια, στην Καμπέρα, ως φιλοξενούμενος της Ελληνικής Λέσχης» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΑΙΜΣ, κ. Α. Τάμης.

http://neoskosmos.com/news/el/node/17916

Related posts:

Comments