Τρέμουν την Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Σκοπιανοί

 

former yugoslav republic of macedonia Τρέμουν την Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Σκοπιανοί

Στην προεδρία της Δανίας το πρώτο εξάμηνο του 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι Σκοπιανοί για πιθανή ένταξη στην ΕΕ. Αυτό βγαίνει μέσα από πληροφορίες προερχόμενες από κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την Ντνέβνικ.

Οι Σκοπιανοί σκοπεύουν να προωθήσουν στην συνεδρίαση της ΕΕ τον Δεκέμβρη, πρόταση του Σουηδού υπουργού Εξωτ. Καρλ Μπιλτ, σχετικά με το να δoθεί  στην πΓΔΜ οριστική ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Δεδομένου ότι το 2ο εξάμηνο του 2012, την προεδρία της ΕΕ θα ασκεί η Κύπρος, η οποία φυσικά κάθε άλλο παρά φιλικά προσκείμενη θα είναι στα Σκόπια, οι Σκοπιανοί έχουν επιταχύνει τις προσπάθειες τους.

Για αυτόν τον λόγο πρόσφατα ο υπ. Εξ. των Σκοπίων, Ποπόφσκι, μετέβει στην Δανία ώστε να προσπαθήσει να επηρεάσει τους Δανούς.

Παρόλα αυτά οι Σκοπιανοί δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι. ” Οι τελευταίες 3 προεδρίες ευνόησαν το Μαυροβούνιο, την Σερβία και ειδικά την Κροατία. Όμως δεν ευνόησαν εμάς.”, δήλωσε η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Για να προσθέσει, “Ακόμα και εάν μια καθυστερημένη ημερομηνία για έναρξη συνομιλιών δοθεί, δεν θα σημαίνει τίποτα μέχρι το ζήτημα της Ονομασίας λυθεί.”

Τμήμα Ειδήσεων | Ηistory-Of-Macedonia.com

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Τεράστια επιτυχία η κυπριακή έκθεση στην Ουάσιγκτον
  2. Σκόπια: Χάνουν το “εξπρές” για την Ευρωπαική ένωση
  3. Κοσοβάροι : Aν οι Σέρβοι πάρουν την Μιτρόβιτσα, το Κόσοβο θα πάρει τα Σκόπια
  4. Ο Θ. Κασσίμης για την προσγείωση του αεροπλάνου της ΠΓΔΜ στην Κέρκυρα
  5. Αποχωρεί η ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση στην Κύπρο – Ακολουθεί το ΔΗΚΟ – Αντιδρούν στις υποχωρήσεις
Comments