Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 5-1-2012

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 28 11 2011

– Η Ούτρινσκι Βέσνικ εμπλέκει στο σκάνδαλο με τις “Deutsche Telekom” και “Magyar Telekom” μια Ελληνική εταιρία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο πολιτικοί από κόμματα των Σκοπίων και οι οποίοι ήταν μέλοι της κυβέρνησης συνασπισμού του 2005/06 είναι οι εμπλεκόμενοι στην δωροδοκία. Τα χρήματα είχαν δοθεί μέσω μια Ελληνικής Εταιρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα κατά την περίοδο μεταξύ Ιουνίου 2005 και Ιουνίου 2006.

– Το Αλφα επισημαίνει πως η τελευταία κίνηση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με το ζήτημα της Ονομασίας είναι τυπικό, μια και δεν θα φέρει τίποτα καινούριο, όπως λένε οι ειδικοί. Ο γνωστός Denko Maleski, δήλωσε πως παρά την “νίκη” των Σκοπίων στην Χάγη, οι Σκοπιανοί δεν είναι ικανοί να κάνουν κάτι. Απεναντίας είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για να δουν τι θα αποφασίσουν τα μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

– Η Ντνέβνικ αναφέρει πως εκπρόσωποι της Σκοπιανής Διασποράς στις ΗΠΑ θα επιδιώξουν συνάντηση με τους 3 πιο σοβαρούς Προεδρικούς υποψηφίους από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

– Η Φόκους ασχολείται με την απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να μην στείλει αντιπροσωπεία στο  Butel chapel να απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό στον πρώτο Σκοπιανό πρόεδρο,  Kiro Gligorov, καθώς και να συλλυπηθεί την οικογένεια του. Πηγές από το SDSM δήλωσαν πως πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να υποτιμήσουν το τεράστιο έργο του Gligorov.

 

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση – Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση

Related posts:

Comments