Για Φιάσκο στην επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ κάνουν λόγο Σκοπιανά ΜΜΕ

Nikola Gruevski

Σφοδρή κριτική από Σκοπιανά ΜΜΕ και ευθείες βολές εναντίον του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι, προκάλεσε η συνέντευξη του στην Ντνέβνικ. Ο Σκοπιανός Εθνικιστής πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, προανήγγειλε ό,τι στην επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, οι πιθανότητες των Σκοπίων να μπουν στο ΝΑΤΟ είναι ελάχιστες.

Για να δικαιολογήσει το αδιέξοδο που οδήγησε την χώρα του η εθνικιστική πολιτική του, για μιά ακόμα φορά ο Γκρούεφσκι προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο σε όλους τους άλλους, πλην του εαυτού του.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογηθεί αναφέροντας πως οι μεγάλεις δυνάμεις, όπως και η Ελλάδα, είναι απασχολημένες με τα δικά τους προβλήματα, οπότε δεν έχουν καιρό να ασχοληθούν με το ζήτημα της Ονομασίας.

Η ουσιαστική παραδοχή του αδιεξόδου προκάλεσε και την αντίδραση της αντιπολίτευσης όπως και μεγάλης μερίδας του Τύπου. Η Ούτρινσκι Βέσνικ κυκλοφόρησε έχοντας στο πρωτοσέλιδο μια φωτογραφία του Γκρούεφσκι να κοιτάζει τον εαυτό του σε έναν καθρέφτη.

Η εφημερίδα σχολίασε ότι ο Γκρούεφσκι επιτέλους αντιλήφθηκε τι ακριβώς συμβαίνει και οι παραισθήσεις του ό,τι θα αποκομίσει ο,τιδήποτε από την απόφαση της Χάγης διαλύθηκαν.

Η Φόκους με την σειρά της, προαναγγέλει φιάσκο για την προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ. Σε στήλη της εφημερίδας αναφέρεται πως ο Γκρούεφσκι έχει φτάσει στον τοίχο που βρίσκεται στο τέλος του δρόμου, ενώ νομίζει πως το πρόβλημα είναι ο τοίχος και όχι ο λάθος δρόμος που επέλεξε.

Related posts:

Comments