Σκοπιανός Αναλυτής : Είμαστε υποκριτές επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους

 

former yugoslav republic of macedonia2 Σκοπιανός Αναλυτής : Είμαστε υποκριτές επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους

Πήγαμε πάρα πολύ μακριά και όχι μόνο δεν καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά πρέπει να μιλάμε και για ομαλοποίηση της ξενοφοβίας.

Ο Σκοπιανός αναλυτής Ivor Mickovski γράφει στην Ούτρινσκι Βέσνικ ό,τι δεν μπορεί να εξαφανίσει την λύπη και την απογοήτευση του, σχετικά με το γεγονός πως οι Σκοπιανοί πληρώνουν ένα μεγάλο αντίτιμο για τα επιτεύγματα των αθλητών τους. Τυφλωμένοι από την εθνική τους επιτυχία στον αθλητισμό, οι Σκοπιανοί γιορτάζουν διαμέσου ξενοφοβικής και εθνικιστικής συμπεριφοράς.

Ο αναλυτής παρατηρεί πως ο αθλητισμός πάρα πολλές φορές χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του διεθνοτικού μίσους. Δεν αποτελεί μυστήριο το γεγονός πως η κυβέρνηση των Σκοπίων ενθαρρύνει και ευνοεί αυτόν τον τύπο επευφημιών.

Οι συμπατριώτες του έφτασαν τόσο μακριά, όχι μόνο επειδή δεν καταδίκασαν αρκετά αυτήν την συμπεριφορά, αλλά επειδή ομαλοποίησαν την ξενοφοβία στους πανηγυρισμούς. Μάλιστα γράφει πως θεωρεί όλους – ακόμα και τον εαυτό του – ως μεγάλους υποκριτές. “Είμαστε υποκριτές, επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Κάνει αναφορές στην ” μικρή συμμορία των απογοητευμένων εθνικιστών με επικεφαλής την κυβέρνηση”, όπως τους αποκαλεί, οι οποίοι θέλουν να πείσουν την πλειοψηφία λαού. Θέλουν να πείσουν ότι η τρέλα τους είναι σωστή, και η κοινή λογική όλων των υπόλοιπων είναι αδύναμη και άρρωστη.

Κατά τον αρθρογράφο, όλα τα εγχειρήματα και οι δήθεν μεταρρυθμίσεις δεν έχουν πλέον κανένα σκοπό, αφού ξόδεψαν τόσο χρήμα και χρόνο ώστε να φτιάξουν μια πολυεθνική κοινωνία, που μπορεί μια μέρα να καταρρεύσει με το άνοιγμα και κλείσιμο ενός ματιού.

Τμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Κίρο Γκλιγκόροφ: “Δεν έχουμε Καμία σχέση με τον Αλέξανδρο τον Έλληνα και την Μακεδονία του”
  2. Γιαννιτσά- Ένα ταξίδι από την Καλαβρία στις όχθες του Λουδία, με “όχημα” την αγάπη για την Ελλάδα
  3. Τα Σκόπια ανάμεσα στις πρώτες χώρες διακίνησης γυναικών και παιδιών που έχουν πέσει θύματα εμπορίου λευκής σαρκός με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του State Department
  4. Έκκληση για την απελευθέρωσή του απευθύνει ο Αθανάσιος Λερούνης, με χειρόγραφη επιστολή του
  5. Δημητρόφ : Σκοπιανοί σχετίζονται με την κλοπή των λειψάνων του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή
Comments