Συνέντευξη της πρέσβειρας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου στην Σκοπιανή “Dnevnik”

 H επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην Σκοπιανή εφημερίδα “Dnevnik”.

Στην συνέντευξη η κα Παπαδοπούλου αναφέρει πως το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης ποτέ δεν είχε την πρόθεση να λύσει το ζήτημα της Ονομασίας ή την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα ασκεί κριτική για το σχέδιο “Σκόπια 2014” γιατί όπως υποστηρίζει, η μοντέρνα αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης των Σκοπίων δεν λήφθηκε υπόψιν. Η αρχιτεκτονική του έχει καθαρά αλυτρωτικό χαρακτήρα και περιπλέκει τις σχέσεις με τους γείτονες.

Η Ελληνίδα πρέσβειρα επίσης ανάφερε ό,τι το Ευρωπαϊκό ταξίδι της ΠΓΔΜ ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το 2003. Απόφυγε να αποκαλύψει πόσο πολύ έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις αλλά τόνισε πως με ισχυρή πολιτική βούληση μπορεί να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Στο σημείο εκείνο πρόβαλε και το ακόλουθο ερώτημα: υπάρχει πολιτική βούληση; Η Ελλάδα έκανε μεγάλα βήματα. Αλλά η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει αυτό το ζήτημα, όπως δήλωσε.

Τέλος εξέφρασε την απογοήτευση της επειδή η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν καταδίκασε όσα έγιναν στο καρναβάλι στην Βεβτσάνη.

Related posts:

Comments