Ο Ιουλιανός ο Αποστάτης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

 

200px JulianusII antioch%28360 363%29 CNG Ο Ιουλιανός ο Αποστάτης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ο Ιουλιανός (Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός, Λατ. Flavius Claudius Julianus), γνωστός ως Ιουλιανός ο Παραβάτης ή Ιουλιανός ο Αποστάτης, αλλά και Ιουλιανός ο Μέγας, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Συμβασίλευσε, ως Καίσαρας, με τον Κωνστάντιο Β’ από το 355 ως το 360 και μόνος του, ως Αύγουστος, από το 361 ως το 363. Ο Ιουλιανός ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κωνσταντίνειας δυναστείας και ο μοναδικός παγανιστής μετά τον Μέγα Κωνσταντίνο.

Στης “Ευσεβίας της βασιλίδος το εγκώμιον”, γράφει μεταξύ άλλων για την Ευσεβία, “ότι δή γένος μέν αυτή σφόδρα Ελληνικόν, Ελλήνων των πάνυ, και πόλις η μητρόπολις της Μακεδονίας”. Η Ευσεβία προερχόταν από γνωστή Μακεδονική οικογένεια της Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας της ήταν διπλωμάτης αλλά όλοι γνώριζαν – ανάμεσα τους και ο Ιουλιανός – ό,τι ως Μακεδόνες ήταν φυσικά Έλληνες.

julian apostate Ο Ιουλιανός ο Αποστάτης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Εορτασμοί για την απελευθέρωση της Καστοριάς – Μητροπολίτης Μεσσηνίας : “Κάποιοι επιβουλεύονται την Ελληνικότητά μας”
  2. Καταγγελία Αναγνώστη για την Ιστοσελίδα της Planetsim
  3. Δελαβέκουρας : Σταθερή η θέση της Ελλάδας για την ονομασία της ΠΓΔΜ
  4. ΗΠΑ – Επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ στην Χίλαρι Κλίντον, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
  5. Αθήνα-Έφτασε στην Κολχίδα η «Αργώ». Δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα για την αναβίωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας
Comments