Οι λόγοι της εμπλοκής για την έκδοση Ψωμιάδη από τα Σκόπια

 

psomiadis1 Οι λόγοι της εμπλοκής για την έκδοση Ψωμιάδη από τα Σκόπια

Τους ακριβείς λόγους για τους οποίους παρουσιάζεται η εμπλοκή της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη αναφέρει στο σημερινό φύλλο του η εφημερίδα, Το Ποντίκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόβλημα εντοπίζεται όχι μόνο στο Ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στο αντίστοιχο του κρατιδίου των Σκοπίων.  Η εμπλοκή έχει δημηιουργηθεί από κάποια – όπως φαίνεται – ουσιαστικά λάθη που έχουν γίνει στο κείμενο της αίτησης έκδοσης του Ψωμιάδη, τα οποία εκμεταλλεύονται οι Σκοπιανοί.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμους Αθήνας- Σκοπίων, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, έστειλε από τα Σκόπια, επείγουσα επιστολή προς τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, από τιτς 18 Ιανουαρίου 2012. Στην επιστολή επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και  και ιδιαίτερα στην συμπληρωματική αίτηση που έχει υποβάλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή της η Ελληνίδα Πρέσβειρα τονίζει ότι, ενώ σε όλες τις σελίδες των εγγράφων, τα Σκόπια αναφέρονται με τη συμφωνηθείσα και αποδεκτή από τα 2 μέρη ονομασία (ολογράφως το “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας”), σε ορισμένες σελίδες της συμπληρωματικής αίτησης αναφέρεται ως FYROM, όνομα που δεν αποδέχονται οι Σκοπιανοί. Έτσι δεν παραδίδουν τα έγγραφα για να μεταφραστούν επισήμως.

Η κα Παπαδοπούλου επισημαίνει μάλιστα με έμφαση ότι οι υπηρεσίες των Ελληνικών υπουργείων πρέπει να κινηθούν ταχύτατα γιατί διαφορετικά μπορεί η δίκη (σ.σ. έχει οριστεί στις 4 Απριλίου 2012) και η έκδοση να “χαθούν στη μετάφραση¨ και τότε θα είναι αργά για να ξυπνήσουν οι Έλληνες αρμόδιοι.

Την υπόθεση της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη παρακολουθεί στενά και η ΑΕΚ. Να θυμήσουμε ό,τι  η οικογένεια Ψωμιάδη θα πρέπει να επιστρέψει σε πρώτη φάση περίπου 20,000,000 ευρώ προς τον “Δικέφαλο”,Οι  σύμφωνα με αποφάσεις από διοικητικά δικαστήρια έπειτα από αγωγές που είχαν γίνει.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Αίσχος!!! «Δημοκρατία της Μακεδονίας» τα Σκόπια για την Αγγλική έκδοση της «Καθημερινής»
  2. Mε έκδοση σειράς γραμματοσήμων τα ΕΛΤΑ τιμούν τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα
  3. Οι πιέσεις, τα διλήμματα και οι τρεις επιλογές για την ονομασία των Σκοπίων
  4. Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Μακεδονiας
  5. Κόλαφος για τα Σκόπια η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων
Comments