Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο

11 Φεβρουαρίου 2012

Αξιότιμα Μέλη της Ελληνικής Βουλής,

Εκ μέρους των μελών της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και εν όψει των τραγικών γεγονότων που εξελίσσονται εις βάρος της γενέτειρας, θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά θλίψη, αλλά και συμπαράστασή μας προς τον Ελληνικό λαό. Η πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, αντιμετωπίζοντας τη μεγαλύτερη εθνική κρίση μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Βλέπουμε έναν περήφανο λαό να σέρνεται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, της φτώχιας, του εκμηδενισμού και της απαξίωσης. Εμείς οι απόδημοι γινόμαστε αποδέχτες οίκτου και μερικές φορές και χλευασμού από πολίτες χωρών στις οποίες ζούμε.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ξέρουμε την οποία αφήσαμε πίσω, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε. Χρειάζεται να επαναφερθεί και να επιβληθεί η Ελλάδα η οποία ήταν το ίνδαλμα των κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα της δημοκρατίας, η Ελλάδα της τέχνης, η Ελλάδα της οικογένειας, η Ελλάδα των ηθικών αξιών.

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή που όλοι μας ζούμε και περιμένουμε με αγωνία την ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη νέα δανειακή σύμβαση και ενώ ο Ελληνικός λαός ετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις, κάνουμε έκκληση προς εσάς να αφήσετε τον Ελληνικό λαό να μιλήσει. Μόνον ο Ελληνικός λαός μπορεί να πάρει την τελική απόφαση αν θέλει να ακολουθήσει τα μέτρα τα οποία του επιβάλλονται από ένα χρέος που αν τελικά το αναλύσουμε, δεν το δημιούργησε ο ίδιος.

Κάνουμε έκκληση να ζητήσετε αναβολή της απόφασης και να τεθεί η βούληση του Ελληνικού λαού σε ψηφοφορία μέσω δημοψηφίσματος. Κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να μιλάει εκ μέρους του Ελληνικού λαού, παρά μόνον ο Ελληνικός λαός. Το δε δημοψήφισμα απαλλάσσει τον πολιτικό κόσμο από το βάρος μιας τόσο μεγάλης ευθύνης.

Με εκτίμηση,

Κώστας Χατζηστεφανίδης                                                                 Δημήτρης Χατζής

Ύπατος Πρόεδρος                                                                               Ύπατος Γραμματέας

Related posts:

Comments