Συναντήσεις Ιβάνοφ με Γκιούλ, Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

 

 

IV Συναντήσεις Ιβάνοφ με Γκιούλ, Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Σικάγο, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία προς την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δικαίως αναμένει να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφεραν στον κ. Ιβάνοφ ότι η ΠΓΔΜ μπορεί πάντα να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη από την Τουρκία.

Στις συναντήσεις αυτές του κ. Ιβάνοφ με τους κ.κ. Γκιούλ και Ερντογάν, έγινε λόγος και για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για το σύνολο της συνεργασίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, η οποία, όπως εκτιμήθηκε, εξελίσσεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.

Η επίσκεψη αυτή του κ. Ιβάνοφ στην Κωνσταντινούπολη, δεν είχε αναγγελθεί από το γραφείο του.

www.ert.gr/…/4504-Synanthseis-Ibanof-me-Gkioy

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Δήμος Βεργίνας: Αδελφοποίηση με την Ελληνική Κοινότητα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου
  2. Προκλήσεων συνέχεια… Σκοπιανοί ανάρτησαν σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και στην Άγκυρα
  3. Παρέμβαση Βουλευτών του ΛΑΟΣ με κατάθεση Προσφυγής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την μετάβαση της αμερικανίδας τραγουδίστριας JENNIFER LOPEZ στην κατεχόμενη Κύπρο.
  4. Μιλόσοσκι: Η Ελλάδα επενδύει στην άρνηση των μειονοτικών δικαιωμάτων
  5. O υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Κέρκυρα με τις «Μακεδονικές Αερογραμμές – ΜΑΤ»!
Comments