Διεθνής Κοινότητα προς Σκόπια : Βρείτε τα με την Ελλάδα αλλιώς μένετε απέξω

Το ίδιο μήνυμα απ’ όλες τις πλευρές λαμβάνουν τα Σκόπια τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την ένταξη τους σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. “Τα Σκόπια πρέπει  πρώτα να λύσουν το ζήτημα της Ονομασίας με την Ελλάδα και μόνο τότε θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ”, επισήμανε για ακόμα μια φορά ο Γ. Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ρασμούσεν σε δηλώσεις του στην “Φωνή της Αμερικής”.

Ο κος Ρασμούσεν πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ βασίζονται στην ομοφωνία  και η Ελλάδα αποτελεί μέρος του. “Για να στείλουμε πρόσκληση στα Σκόπια, χρειαζόμαστε και την συγκατάθεση της Ελλάδος,” τόνισε με νόημα ο Γ. Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Τα αρνητικά μηνύματα προς τους Σκοπιανούς για το αδιέξοδο που τους οδήγησε η απερίσκεπτη πολιτική του Γκρούεφσκι συνεχίστηκαν.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, αρνήθηκε κατηγορηματικά πληροφορίες που έφεραν τις ΗΠΑ να εξασκούν δυνατή πίεση στα Σκόπια και στην Αθήνα για να φτάσουν σε συμβιβασμό σχετικά με την Ονομασία.

Ο Γουόλερς έστειλε και ένα μήνυμα στον Γκρούεφσκι, όταν τόνισε πως εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός, οι ΗΠΑ δεν θα θέσουν το ζήτημα ένταξης των Σκοπίων στην προσεχή σύνοδο στο Σικάγο, ούτε καν με το προσωνύμιο ΠΓΔΜ.

Παράλληλα ο πρ. πρεσβευτής της Γαλλίας στα Σκόπια, Μπερνάρντ Βαλερό, συναντήθηκε με τον Υπ. Εξωτερικών των Σκοπίων, Ποπόσκι. Ο Γάλλος πρέσβης ανάμεσα στα άλλα, ανάφερε με νόημα πως για την Διεθνή Κοινότητα δεν υπάρχει “plan B” για τα Σκόπια.

Τμήμα Ειδήσεων – History-Of-Macedonia.com

Related posts:

Comments