Μακεδονικό και Παρασκήνιο

greece fyrom flags

- Λυτούς και δεμένους έχουν βάλει Τούρκοι και Σκοπιανοί προκειμένου να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Σικάγο τον Μάϊο. Ενδεικτικές ήταν ενέργειες και δηλώσεις μελών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με επικεφαλής τον φιλοσκοπιανό Richard Howitt που προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να βάλουν τα Σκόπια στην ΕΕ. Το μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Monica Macovei τόνισε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες την “σημασία” της απόφασης της Χάγης και ζήτησε να δοθεί ημερομηνία ενταξιακών συνομιλιών αμέσως και χωρίς όρους για τα Σκόπια. Ο Ευρωβουλευτής Stanislav Ilchev ανέφερε «το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων δεν θα έπρεπε να αποτελεί λόγο για την μη ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ». Ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής πρότεινε την λύση του “διμερούς προβλήματος”, όπως είπε, με τον ίδιο τρόπο που έλυσαν το πρόβλημα τους η Κροατία με την Σλοβενία.

- Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το ΤουρκοΣκοπιανό λόμπυ έχει εντείνει τις προσπάθειες του. Αρκετές φορές οι ενέργειες τους είναι άστοχες και πρακτικά δεν προσφέρουν τίποτα για τους ίδιους. Όμως όπως έχουμε ξανατονίσει, το ζήτημα δείχνει να το έχει πάρει εργολαβία εδώ και χρόνια κάποιο… Ίδρυμα. Με την Ελλάδα να είναι σχεδόν ανύπαρκτη επικοινωνιακά, δεν μας κάνει πια εντύπωση οι παρατρεχάμενοι του εν λόγω Ιδρύματος να εντείνουν τις πιέσεις τους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και στο ίδιο το ΝΑΤΟ για την ένταξη της πΓΔΜ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Σε συνδυασμό με φιλικά προσκείμενους κύκλους προς τα Σκόπια, η πίεση προς τον Ομπάμα μέχρι να φτάσουμε στην Σύνοδο Κορυφής στο Σικάγο, αναμένεται να γίνει ασφυκτική.

- Παρόλα αυτά τα τωρινά δεδομένα είναι υπέρ της Αθήνας. Η αρχή της Ομοφωνίας αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της Βορειοατλαντικής συμμαχίας και δεν αναμένεται τα μέλη του ΝΑΤΟ να προχωρήσουν σε παραβίαση της, ούτε και σε διπλωματική επίθεση εναντίον άλλου μέλους του ΝΑΤΟ. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το ζητάει μια υποψήφια προς ένταξη χώρα στα πλαίσια μίας διμερούς διενέξεως.

- Το Σκοπιανό ΜΙΝΑ, συνεχίζει απτόητο τις γκάφες και την ανακάλυψη «γενίτσαρων». Τελευταίο «θύμα» ο διεθνής ποδοσφαιριστής Τραϊανός Δέλλας. Οι Σκοπιανοί ποτέ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την αποστομωτική απάντηση του προς τους ίδιους το 2003. Οι αστήρικτοι Σκοπιανοί ισχυρισμοί απαντήθηκαν από taxalia και ο ΚΕ - πάντα ενημερωμένος - μας υπενθύμισε παλαιότερες αντίστοιχες προσπάθειες από το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Το MINA είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως ο Κώστας Καραμανλής είναι κατά το 1/3 (!!!) δικός τους (προφανώς ο αρθογράφος νομίζει πως τα παιδιά τα κάνουν τρεις γονείς). Πιο λογικά το γνωστό WMC τον έβγαζε 1/2 δικό τους, ενώ και η Dnevnik είχε μπει και εκείνη στον χορό με παρόμοια δημοσιεύματα. Στο πρόσφατο άρθρο του MINA, γίνεται αναφορά και στον “contributor” Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος είχε βάλει στο στόχαστρο του παλαιότερα και τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο και ακόμα πιο πρόσφατα εδώ.

- Όπως μαθαίνουμε ορισμένοι Σκοπιανοί στον Καναδά προωθούν με κάθε τρόπο κάποια υποτιθέμενη… φέτα. Το ζήτημα είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια και οι Σκοπιανοί εκμεταλλεύονται το γεγονός πως η Φέτα είναι πιστοποιημένο προϊόν ΠΟΠ, αλλά μόνο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διεθνής κατοχύρωση της Ελληνικής φέτας κρίνεται ως μονόδρομος.

- Το ζήτημα με τον αριθμό και τα ονόματα των χωρών που αναγνωρίζουν τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία εξακολουθεί να είναι στο προσκήνιο. Η αναγνώστρια ΕΜ μας έστειλε την ακόλουθη ενημέρωση. Πηγή που είναι πολύ μέσα στα πράγματα στο ΥΠΕΞ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το περιεχόμενο άρθρου για το ζήτημα των χωρών, απάντησε πως η «αναφορά είναι ανακριβής, καθώς υπάρχει πλήρης κατάλογος των αναγνωρίσεων με το συνταγματικό όνομα.»

Ο Παρθενώνας υπάρχει και τον βλέπουμε.

Ο «πλήρης κατάλογος των αναγνωρίσεων» «υπάρχει» γιατί:

α) υπάρχει
β) λέμε πως υπάρχει

Αν ισχύει το πρώτο, η μη δημοσίευση από τη μεριά μας σημαίνει:

α) κάποιο λάκκο έχει η φάβα
β) κάποιους λάκκους έχει η φάβα

Η μη δημοσίευση από τη μεριά των άλλων σημαίνει:

α) κάποιο λάκκο έχει η φάβα
β) κάποιους λάκκους έχει η φάβα

Αν ισχύει το δεύτερο, η μη δημοσίευση από τη μεριά μας σημαίνει:

α) κάποιο λάκκο έχει η φάβα
β) κάποιους λάκκους έχει η φάβα

Η μη δημοσίευση από τη μεριά των άλλων σημαίνει:

α) κάποιο λάκκο έχει η φάβα
β) κάποιους λάκκους έχει η φάβα

Όποιοι ισχυρίζονται πως κατάλογος «υπάρχει», οφείλουν να εξηγήσουν τι εννοούν, αφού οι αναγνωρίσεις κρατών δεν είναι απόρρητες.

Επιπλέον, το βάρος της απόδειξης πέφτει πάντα σε όσους προβάλουν τον αρχικό ισχυρισμό (στην περίπτωση μας, «13Χ χώρες έχουν αναγνωρίσει την γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα») και όχι σε όσους εξετάζουν την ακρίβεια του αρχικού ισχυρισμού.

Related posts:

Comments