Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 13-3-2012

 

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 5 1 2012

Σκοπιανός Τύπος

– To Alpha TV αναφέρει πως Αθήνα και Σόφια, διαμέσου των Ευρωβουλευτών τους, απαιτούν προστασία της ταυτότητας και του πολιτισμού τους, τα οποία βάζει σε κίνδυνο η οικειοποίηση τους από την πΓΔΜ. Αυτό ήταν ένα από τα 66 σημεία στην έκθεση προόδου της πΓΔΜ που θα ψηφιστεί στο Στρασβούργο σε 2 ημέρες (σ.σ. διαβάστε το εδώ)

– Η Ούτρινσκι Βέσνικ δημοσίευσε άρθρο του πρώην βουλευτή Σλόμπονταν Ναϊντόφσκι με τίτλο “Ευχαριστούμε κύριε Μiko και Χαίρετε.” Ο Miko πρόσφατα κάλεσε την κυβέρνηση των Σκοπίων να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις. Ο Ναϊντόφσκι απάντησε ειρωνικά πως η κυβέρνηση θα πρέπει να απευθύνει δημόσια ευγνωμοσύνη στον Miko για τις συμβουλές του και να ευχηθεί “στο καλό” στην πρόταση του για παύση των διαπραγματεύσεων. “Οι θέσεις του είναι απαράδεκτες για εμάς”, τόνισε ο πρώην Βουλευτής, “καθότι το συμφέρον μας είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.”

– Στην Φόκους ο καθηγητής Λιούμπομιρ Φρκόσκι τονίζει ότι ο περήφανος εθνικισμός του DPMNE, πρώτα τους περιθοροποίησε και τους έκανε πιο αδύναμους σε διεθνές επίπεδο. Έπειτα τους στράγγισε οικονομικά με τα πανάκριβα έργα που μοιάζουνε με αυτά του Νέρωνα. Η τελευταία φάση περιλαμβάνει εθνοτικές διαμάχες, ένταση και μίσος.

– Η Ζουρνάλ αναφέρει πως η ρητορική του μίσους που εκφράζεται μέσω της χαμηλής εκτίμησης ενός έθνους από ένα άλλο έθνος, συμβαίνει συχνά στην πΓΔΜ. Όχι μόνο ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους αλλά και στα ΜΜΕ. Τελευταία περίπτωση ήταν η στήλη του Ντράγκαν Παβλοβιτς-Λάτας, συντάκτη της εφημερίδας “Βέσερ” και του TV-Σιτέλ και  όπου εκεί προσβάλει τους Αλβανούς, σύμφωνα με την Ζουρνάλ.

– Στην Lajm, ο γνωστός αναλυτής Κιμ Μεχμέτι αναφέρει πως η τωρινή κατάσταση στην πΓΔΜ είναι απόρροια της πολιτικής Γκρούεφσκι. Ο τελευταίος επιθυμεί να εκκαθαρίσει τις μικτές περιοχές από Αλβανούς. Ο Μεχμέτι επισημαίνει τα τελευταία περιστατικά μπορεί να είχαν διοργανωθεί από την κυβέρνηση που θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο. Τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σε συνέντευξη του με το  Radio Kosovo, ο Μεχμέτι τόνισε ότι αυτό θα είναι το “τελευταίο παιχνίδι” των Σκοπιανών. Οι Αλβανοί θα ζητήσουν μια διεθνοτική συμβίωση στην χώρα εφόσον τα Σκόπια δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς.

 

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση – Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση

Related posts:

Comments