Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 16-3-2012

 

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 5 1 2012

Σκοπιανός Τύπος

– Στο Σιτέλ γίνεται αναφορά στην Σκοπιανή υπουργό πολιτισμού,  Elizabeta Kanceska-Milevska. Η Σκοπιανή υπουργός δήλωσε την Πέμπτη ότι στο Μουσείο των Σκοπίων θα γίνει ειδική έκθεση για τα παιδιά-πρόσφυγες από την “Αιγαιακή Μακεδονία”. Η ανακοίνωση κάνει προκλητικά λόγο για “Θύματα της εξόδου”  από την Ελλάδα κατά την διάρκεια του εμφυλίου 1946–1949.

– H Ντνέβνικ αναφέρει πως η Σκοπιανή εταιρία “Vitalia” (Vitalia Healthy Foods) ανακοίνωσε την πρώτη εξαγωγή της στην Ελλάδα, χάρη στην συνεργασία της με τα supermarket Jumbo. H εφημερίδα επίσης κάνει λόγο για προσπάθεια κομμάτων της αντιπολίτευσης να ενωθούν κάτω από την ηγεσία του Branko Crvenkovski. Για τον σκοπό αυτό παραθέτει την χτεσινή συνάντηση των  Zernovski και Georgievski.

– Η Ούτρινσκι Βέσνικ φιλοξενεί δηλώσεις της Mazes Ramkovska, συζύγου του πρ. ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού A1 ΤV, Velija Ramkovski. H Ramkovska δήλωσε πως ο σύζυγος της καταστράφηκε επειδή απείλησε την κυβέρνηση και επειδή προειδοποίησε πως η κυβέρνηση θα καταστρέψει την χώρα. Η εφημερίδα αναφέρετε και στην επίσκεψη Φούλε. Τονίζει το γεγονός πως η ομάδα του Φούλε θέλησε στην press conference να απαντήσουν και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ οι αξιωματούχοι της Σκοπιανής κυβέρνησης επέμειναν να μην συμβεί αυτό και να περιοριστούν μόνο σε δηλώσεις. Στην ίδια εφημερίδα ο Georgiev αναφέρεται στην στήλη του σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του Γκρούεφσκι στην Ινδία. Οι κυβερνώντες δεν αναγνωρίζουν την μιζέρια στην οποία ζουν οι Σκοπιανοί. Οι πολίτες της χώρας δεν έχουν χρήματα για ταξίδια, διασκεδάσεις, διακοπές. Δεν έχουν χρήματα να γίνουν μαχαραγιάδες για μία μέρα όπως άλλοι, τόνισε με νόημα.

– Στην Φόκους αναλύεται η έκβαση του σκανδάλου “Cobweb”. Οι δύο δικαστίνες που καταδίκασαν τους Boskovski και Ramkovski αντίστοιχα πήραν αμέσως προαγωγή. Και αναρωτιέται η εφημερίδα, “ποιός δεν πιστεύει τώρα ότι πήραν την ανταμοιβή τους για την δουλειά που έκαναν, όπως τους έδωσαν εντολές;”

 

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση – Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση

Related posts:

Comments