Ο Σκοπιανός Τύπος με μια Ματιά 20-3-2012

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 5 1 2012

Σκοπιανός Τύπος

– Το Άλφα ασχολείται με την ανακοίνωση του Δημήτρη Κοντομηνά σχετικά με το ξενοδοχείο και την οικία αξιωματικών στα Σκόπια. Τα δύο κτίρια πρόκειται να κατασκευαστούν σύντομα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Ο Κοντομηνάς τα αγόρασε για  630,000 euro πριν περίπου ένα χρόνο και το πρότζεκτ είναι μέρος του  “Σκόπια 2014.”

– Στην Φόκους, ο Λιούμπομιρ Φρκόσκι αναφέρεται στην συμμετοχή του Σκοπιανού προέδρου Ιβάνοφ στην Σαββατιάτικη πορεία για την “Ειρήνη“.  Ο Φρκόσκι επισημαίνει πως ο Ιβάνοφ κάθεται ταυτόχρονα σε δύο “καθίσματα“. Από την μια πλευρά ενθαρρύνει την “αρχαιοποίηση” των συμπολιτών του και από την άλλη καλεί για ειρήνη και συνύπαρξη.

– Η Ντνέβνικ κάνει λόγο για τον “πόλεμο” επιστολών ανάμεσα σε Ελληνικούς και Σκοπιανούς συλλόγους στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και Κέμπριντζ. Οι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα όταν μια “ένωση” Σκοπιανών θέλησε προκλητικά να πάρει το όνομα “Μακεδονία” και απείλησαν ό,τι θα απέχουν απ’ όλες τις δραστηριότητες εαν οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν το Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας. Ο Σκοπιανός επικεφαλής απάντησε πως 133 χώρες τους αναγνωρίζουν με αυτό το όνομα (σ.σ. αλήθεια ποιές είναι αυτές;) και πως η ετυμηγορία του ΔΔΧ  δήλωσε σαφώς ότι τα Σκόπια έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα στην επικοινωνία με άλλες χώρες.

– Η Νόβα Μακεντονίγια κάνει λόγο για πρόσφατες δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Γκρούεφσκι σε ιδιωτικό κανάλι τηλεόρασης. Ο Γκρούεφσκι δήλωσε πως 3 από τις 5 μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου, μέλη του συμβουλίου ασφαλείας, αξιώνουν από τα Σκόπια την αλλαγή του ονόματος. Στην συνέχεια η εφημερίδα επισημαίνει πως για 6 χρόνια ο Γκρούεφσκι είναι ο πιο έμπιστος πολιτικός (!!) γιατί οι άνθρωποι στα Σκόπια νιώθουν πως μιλάει πάντα με ειλικρίνεια (!!)

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση – Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση

Related posts:

Comments